2021. szeptember 1-jén induló képzések

Színházi tánc szakirány

2021.01.08.

Figyelem, változás a vizsgadíj befizetés kapcsán! 

Intézményi felvételi vizsga eljárási díja : 4.000 Ft
Befizetéshez számlaszám: MÁK 10032000 – 01493263 – 00000000 Közleménybe kérem beleírni: Jelentkező neve és “Felvételi” ! 
A befizetést követően levélben, a gazdasagi@mte.eu címre a következő adatokat kell megküldeni:  igazoló bizonylatot csatolva, számlakéréshez számlakérő neve, lakcíme és adóazonosító jele. 

2021.01.07.

AZ ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉS ÉS A DOKUMENTUMOK ELEKTRONIKUS FELTÖLTÉSÉNEK HATÁRIDEJE a www.felvi.hu oldalon  2021. Február 15. 
(A dokumentumok – szükség esetén – postai úton is beküldhetők.  Erről tájékoztatás a felvi.hu oldalon. )

2020.11.09.

A táncművész alapképzési szak színházi tánc szakirány első évfolyamára jelentkezhetnek:

az Nftv. 101. § (3) bekezdése alapján a középiskolában folytatott tanulmányok alatt, az érettségi vizsgát megelőzően azok, akik

  1. a MTE előkészítő képzésében utolsó előkészítő évfolyamot végzik,
  2. a jelentkezéskor a köznevelésben legalább 10. évfolyamon folytatják tanulmányaikat és a táncművészet terén kiemelkedő tehetségűnek mutatkoznak,

érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek, vagy azt a jelentkezés évében megszerzik és a táncművészet terén kiemelkedő tehetségűnek mutatkoznak, ha a képzés indulásának évében nem töltik be a 20. életévüket.

 

A gyakorlati vizsga, irányított egyéni/csoportos vizsga: klasszikus balett, moderntánc és musical gyakorlatok és a felvételiző által előre betanult, szabadon választott koreográfia bemutatása (max. 2 perc) zenekísérettel, a színházi szakirány által felölelt táncműfajokban és táncstílusokban (musical, hip-hop, sztepp, street-jazz, moderntánc, stb.), melyeknek pontos tartalmi követelményeit az www.mte.eu honlapon a Felvételi2021 menüpontban teszi közzé az MTE legkésőbb 2021. március 1-ig.A felvételi vizsga  során kötelező viselet:

lányok: dressz, harisnya vagy testhez simuló trikó és nadrág, (balett) gyakorló cipő, moderntánc gyakorlatokhoz zokni, valamint ha a saját koreográfia megkívánja, ahhoz szükséges lábbeli.

fiúk:  hosszú lábtrikó és testhez simuló trikó, (balett) gyakorlócipő, moderntánc gyakorlatokhoz zokni, valamint ha a saját koreográfia megkívánja, ahhoz szükséges lábbeli