Felvételi 2020

Utolsó módosítás 2020.június 16. ! Kérem, további információért görgessen lefelé!

2020.06.16.

Tisztelt Jelentkezők!
Számos megkeresés érkezett az MTE Tanulmányi Osztályára, hogy a rendkívüli időjárási körülmények miatt az ország több pontján akadozott az internetszolgáltatás.
Erre tekintettel a 2020. június 15-ei beküldési határidőt (érintett BA szakokon a jelentkezők felvételi vizsgaanyagai elérésének, az érintett MA szak szakirányain motivációs levelek megküldésére) az MTE meghosszabbítja a mai napon, 2020. június 16-án (kedd) éjfélig.

2020.05.18. 

Előzetes feladat online teszt kitöltéshez!

Tisztelt Jelentkező!

A feladatban érintett, amennyiben a folyamatban lévő felsőoktatási felvételi eljárásban az MTE alábbi szakok specializációira/szakirányaira jelentkezett:

  • táncos és próbavezető alapképzési szak (BA) modern társastánc és néptánc,
  • koreográfus alapképzési szak (BA),
  • 4 féléves tánctanár mesterképzési szak valamennyi szakiránya (klasszikus balett, moderntánc, modern társastánc és néptánc).

 

A táncos és próbavezető alapképzési szak (BA) színházi tánc és moderntánc specializációjára jelentkezőknek online tesztet nem kell kitöltenie!

 

A műveltségi teszt kitöltéséhez a jelentkezőknek önállóan regisztrálnia kell a “redmenta.com” oldalra.

A regisztráció lépései a következők:

1.) Kattintson a “Regisztráció” fülre a felső vízszintes menüsorban.

2.) Adja meg a regisztrációhoz szükséges adatokat (e-mail cím, név, jelszó).

 

A műveltségi teszt kitöltésének napja valamennyi érintett jelentkező esetében:

  1. június 10. 17.00 és 19.00 óra közötti időtartamban lehetséges.

 

Ebben az időpontban jelentkezőként az Ön saját érdeke és saját felelőssége, hogy a felülethez való hozzáférés technikai feltételeiről gondoskodjon önmaga számára!

Az internetkapcsolat üzembiztonsága érdekében nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy a nyilvános wifi kapcsolat nem megfelelő, kérjük, hogy biztonságos internetkapcsolatot használjon!

 

A teszt kitöltéséhez az MTE Tanulmányi Osztály 2020. június 10-én 10.00-12.00 óra között a jelentkezés szakjának/specializációjának/szakirányának megfelelő teszt eléréséhez szükséges kódot (direktcímet) megküldi.

 

A teszt kitöltése:

 

1.) Lépjen be a Redmenta felületére a megadott időintervallum kezdetén. Figyelem! A felületre a kapott kóddal csak egy alkalommal tud belépni!

Az online teszt kitöltése Önnek fel nem róható okból, az internetkapcsolat váratlan megszakadása és/vagy áramszünet miatt sikertelen vagy részben sikertelen (meg sem kezdte, vagy megkezdte, de nem fejezte be a teszt kitöltését), úgy az online teszt kitöltését követő 5 munkanapon belül, e-mailen a tanulmanyi@mte.eu címre benyújtott kérelmével, az internetszolgáltatótól és/vagy áramszolgáltatótól kapott igazolás egyidejű csatolásával tud új időpontot kérni az online teszt kitöltésére. Határidő után érkező kérelmeket az eljárási határidők miatt nem tudjuk befogadni.

2.) Írja be a “Direktcím” mezőbe az MTE Tanulmányi Osztálya által aznap megküldött belépési kódot.

3.) Nyomja meg az “Ugrás” gombot.

 

Figyelem!

A teszt kitöltéséhez az utolsó belépési időpont: 2020. június 10. 18:40. Ezt követően nincs több alkalom a teszt kitöltésére.

A teszt kitöltésének elmulasztásával a jelentkező önmagát zárja ki a felvételi eljárásból!

Az onlineteszt eredményéről 2020. június 12-én 24:00 óráig a www.felvi.hu oldalon megadott, saját e-mailcímére kap tájékoztatást az MTE Tanulmányi Osztályáról. Elmaradt tájékoztatás miatt csak ezt követő időpontban, kizárólag e-mailben érdeklődjenek a tanulmanyi@mte.eu címen.

„Nem megfelelt” tájékoztatás esetén a felvételi eljárás ezzel a tájékoztatással eredménytelenül befejeződik a jelentkezők számára.

 

Mintateszt

Az alábbi feladatlap a Redmenta felület megismerésére készült, ezért a kérdések nem tükrözik a felvételi feladatsorok tartalmát. Elsődleges célja a kérdéstípusok és a válaszadás módjának megismertetése, begyakoroltatása. A kitöltés nem része a felvételi eljárásnak, így hangvétele könnyedebb. A kérdőívet legfeljebb kétszer lehet kitölteni, a befejezésre 15 perc áll rendelkezésére. A kérdések a Magyar Táncművészeti Egyetem 2020-as állapotára vonatkoznak.

A mintateszt kitöltéséhez Redmenta regisztráció szükséges.

A mintateszt elérése:

https://redmenta.com/?solve&ks_id=31022655

Eredményes felkészülést kívánunk!

 

2020.05.12.

Tisztelt Jelentkezők!
A beküldött anyagok gyors és adatvesztés nélküli feldolgozása érdekében kérjük, hogy a felvételi vizsga beküldendő video anyagainak linkjeit szak/specializácó, illetve szak/szakirány jelentkezésenkét egy e-mailben és egy eredetiségnyilatkozatra az összes kapcsolódó linket, 1  eredetiségnyilatkozatra felvezetve küldjék meg!
Összegezve: 1 jelentkezés – 1 email – 1 eredetiségnyilatkozat.
Együttműködésüket köszönjük!
Tanulmányi Osztály

2020.05.12.

Figyelmeztetés a 2020. április 30-i (önéletrajz, fotó, intézményi eljárási díj befizetését igazoló bizonylat) beküldési határidőt elmulasztó jelentkezőknek
Tisztelt Jelentkező!
Az MTE felvételi eljárási díjának befizetéséről szóló bizonylat 2020. április 30-i benyújtásának elmulasztása a felvételi eljárásból való kizárást vonhatja maga után.
 Az MTE visszaigazoló nyugtát senkinek sem küld, tekintettel arra, hogy a jelentkezők döntő többsége ezt a feltételt már megnyugtatóan rendezte, megküldte a kiírás szerint kért dokumentumokat. A tévesen az Oktatási Hivatalnak befizetett 4.000,-Ft MTE felvételi eljárási díjakkal kapcsolatban az Oktatási Hivatal intézkedett, a tévesen befizetők bizonylatai sorra érkeznek a megadott címekre.
Az április 30-i határidő elmulasztásának pótlására nem kell külön engedélyt kérni.
Pótolni szak/specializáció/szakirány szerint az első vizsgacselekmény megkezdéséig  lehet (feltöltött videofelvétel MTE elérésének megküldése, illetve online teszt kitöltése) a kért dokumentumok megküldésével a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban, illetve jelen oldalon a szak/specializáció/szakirányhoz kapcsolódóan megjelent tájékoztatás szerint.
Amennyiben az online teszttel kezdőknek 2020. június 10-én reggel 8.00 óráig nem érkezik be a bizonylata, az online teszt belépési kódját (kód küldése várhatóan 2020. június 10-én 10.00-12.00 között e-mailben) már nem is küldi meg az MTE Tanulmányi Osztálya a jelentkező részére. Aki az eljárási díj igazolásának hiánya miatt nem kaphat online teszthez elérési kódot, azt az MTE ügyintéző az online teszt napján 12.00 óráig telefonon is megkeresi, hogy technikai vagy kommunikációs hiba miatt ne kerüljön kizárásra senki az eljárásból (online teszt 17.00-19.00 óra között lesz).
Eredményes felkészülést kívánunk!
Tanulmányi Osztály

2020.05.02

Következő határnap 2020. május 15.!

  • táncművész BA szakokra (néptánc és klasszikus balett specializáiók)
  • tánctanár MA szakokra (valamennyi szakirány esetén) a BA végzettség specializációjától eltérő szakirányra jelentkezők és koreográfus végzettséggel rendelkező jelentkezők esetében.

2020.04.29

Tisztelt Jelentkező!

Kérjük, hogy a dokumentumot a videofeltöltés után, kitöltve küldjék vissza a felvételi tájékoztatóban megadott email címekre a videó linkkel  együtt.
Kérjük, hogy a nyilatkozatot tartalmazó .pdf fájl a minta szerint, a jelentkező saját nevére kitöltve legyen mentve : jelentkező_neve_szak_spec_eredetiségnyilatkozat.pdf   EREDETISÉGNYILATKOZAT

A feldolgozás megkönnyítése érdekében kérjük, hogy a nyilatkozatot .word formátumban is csatolják be.
Az eredetiségnyilatkozat fájljainak elnevezése az alábbi minta szerint történjen: jelentkező_neve_szak_spec./szakirány_enyilatkozat.pdf/doc.

 2020.04.28

Tisztelt Jelentkezők!

Segítség a videók feltöltéséhez: https://support.google.com/youtube/answer/57407?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

1. Adja meg a videó rögzítésének dátumát
2. Adja meg a videó rögzítésének helyét
3. Adjon a videónak címet (ez kötelező amúgy is)
4. Legyen leírás (szakmai elvárás)
5. Videó kategóriájának megadása
6. Videó megjelenésének ütemezése (mikortól látható és mennyi ideig)
7. Határozza meg a láthatóságát (adatvédelem) “Add meg azoknak az e-mail-címét, akikkel meg szeretnéd osztani a videódat, majd válaszd az OK lehetőséget”  (Az utolsó pontnál szükséges olyan email címet megadni, ami az Egyetem megfelelő szakirányához kapcsolódik.)

Tisztelt Jelentkezők!

A folyamatban lévő (2020. február 15-július 23. között) felsőoktatási felvételi eljárásban személyes jelenlétet igénylő felvételi vizsgát nem tart az MTE.

A felvételi vizsgákkal kapcsolatos alapvető információk a www.felvi.hu oldalon elérhetők el.

Az eljárásban meghirdetett egyes MTE szakok részletes, módosított követelményeit a fenti, bordó mezőben, a jelentkezésnek megfelelő szak specializációjára/szakirányára kattintva érheti el.

Figyelem! Valamennyi szak specializáció/szakirányon további kiegészítések várhatók.

Az oldal folyamatosan frissül! A frissítéseket az új tartalom előtt dátummal jelezzük.

Kérem látogasson vissza a további kiegészítő információért, legkésőbb 2 héttel a  tájékoztatóban foglalt határnapok előtt.

Gyakorlati vizsgadíj befizetés (4.000 Ft/specializáció) : MÁK 10032000 – 01493263 Közleménybe kérem beleírni: Jelentkező neve, specializáció!

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Jelentkező!
A Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató szerint a folyamatban lévő felvételi eljárásban az MTE valamennyi, 2020. áprilisi időpontra meghirdetett felvételi időpontját a járványhelyzet miatt törli. 

Alapszakra történő jelentkezéshez emelt szintű érettségi vizsgaeredmény nem kell!

Gyakorlati vizsgadíj befizetés (4.000 Ft/specializáció) : MÁK 10032000 – 01493263 Közleménybe kérem beleírni: Jelentkező neve

Specializáció megjelölő lap BA szakhoz: Specializáció-jelölő-lap