A Magyar Táncművészeti Egyetem 1145 Budapest, Columbus utca 87-89. szám alatt található campusának

  1. „B” épületében (17,5 m2),
  2. „D” épületben (11,5 m2) található büfék működtetésére szolgáló helyiségek bérbeadása határozott időre.

A pályázati felhívás letölthető itt. 

A Rómában rendezett Nemzetközi Balettversenyen junior korosztályban 2. helyezést ért el Cserháti Gergely VI. évfolyamos növendékünk. A versenyre felkészítette és elkísérte Túri Sándor egyetemi docens. 
Gratulálunk a szép eredményhez.

Fellépés

 

Ezúton köszönjük valamennyi fellépő növendéknek és hallgatónak valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem valamennyi szakmai oktatójának a színvonalas munkáját, akik a június 29-i koncertvizsgán közreműködtek, segítve ezzel az est sikeres fogadtatását! 
Gratulálunk a végzős hallgatóknak - már diplomás balettművészeknek - és kívánunk a táncművész pályán a szombat estihez hasonló nagy sikert a következő években is. 

Barna Mónika, Szakály György 

Megjelent az Egyetem kiadásában a Táncművészet nyári száma.

Kapható az újságárusoknál, megrendelhető a tancmuveszet@mte.eu címen, további részletek és információk, cikk bemutatások a Táncművészet facebook oldalán.

..

Dr. Bolvári-Takács Gábor rektor úrral a Folk Magazin 2019/3 - XXVI. évf. 3. számában megjelent interjút itt olvashatják. 

Az idei végzős évfolyam, 12 lány és 8 fiú Barna Mónika és Szakály György évfolyamvezetők irányításával június 29-én, szombaton este tartja koncertvizsgáját a Budapesti Operettszínházban. A Klasszikus balettől a számukra készült kortárs darabokig ívelő műsorban mindenki megmutathatja sokoldalúságát. A közönség pedig gyönyörködhet Petipa koreográfiáiban éppúgy, mint Kalmár Attila vagy Igor Kirov újszerű invencióiban.

Tovább a hírre...

KONFERENCIAFELHÍVÁS

 

A Magyar Táncművészeti Egyetem Művészetelméleti Tanszéke, Pedagógia és Pszichológia Tanszéke, valamint

az MTE Vályi Rózsi Könyvtár és Tánctudományi Kutatóközpontja szervezésében,

együttműködve az MTA Tánctudományi Munkabizottságával


TÁNC ÉS KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG

címmel, 2019. november 1516-án (péntek-szombat) kerül sor az egyetem

 

VII. Nemzetközi Tánctudományi Konferenciájára.

 

Helyszín: Magyar Táncművészeti Egyetem, Budapest, XIV. Columbus u. 87–89.

Központi telefonszám: (1) 273-3430. Honlap: www.mte.eu

 

Bővebben>>

Török Zsolt és Tristan Ridel kapta a bécsi balettrajongók klubjának ezévi díját.
Egy balettművész számára a szakma által közvetlenül megszavazott díjak és a közönség szeretete jelenti a leghitelesebb elismerést.
Ez utóbbit az előadások végén felcsattanó taps mellett a több európai országban élénken működő balett baráti körök díjai is kifejezik.

Tovább a hírre...

Az eredményes felvételről szóló tájékoztató korábbi, a szakfelszerelési díjakra vonatkozó jelzésével kapcsolatban tisztelettel tájékoztatjuk a leendő növendékeink szüleit, hogy intézményünkben jelenleg folyamatban van a hallgatóknak és növendékeknek járó támogatások komplex felülvizsgálata, így ennek keretében a szakfelszerelési díjaké is. A végleges díjtételeket a felülvizsgálatot lezáró döntést követően soron kívül közzétesszük e felületen."