Nyáron is várjuk a táncolni szerető gyerekeket-fiatalokat a Magyar Táncművészeti Egyetem képzéseire.

​​​​​​​Június 18-22. között az általános iskola alsó tagozatosai jelentkezhetnek a tánc-napközibe. Elsősorban az alapfokú művészeti iskolába járó, balettet vagy moderntáncot tanuló gyerekeket várjuk. Augusztus 6-18. között immár 31. alkalommal rendezi meg az egyetem a Nemzetközi Nyári Kurzust, melyen az egyetem oktatói mellett hazai és külföldi vendégtanárok foglalkoznak a 10-24 év közötti jelentkezőkkel. Bővebb információ a hírben olvasható.

Az olaszországi Leccében megrendezett IV. Domenico Modugno Nemzetközi Balett és Moderntánc Versenyen a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói kiemelkedő sikerrel vettek részt. A 22 országból érkezett több mint 260 versenyző különböző korosztályos és műfaji kategóriákban mérte össze tudását a tíz tagú nemzetközi zsűri előtt, amelyben orosz, mexikói, osztrák, olasz, amerikai, japán és magyar szakemberek foglaltak helyet.

Az eredményeket a hírben olvashatják.

2018. március 15-én Kossuth-díjat vehetett át Oláh Zoltán a Klasszikus Balett Tanszék egyetemi adunktusa, Harangozó Gyula-díjas balettművész, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa a balettirodalom legjelentősebb szerepeit már fiatal korától kezdve kiemelkedő érettséggel megformáló, magas szintű művészi munkája, a szakma és a közönség körében nemzetközi és hazai szinten egyaránt nagy sikernek örvendő alakításai elismeréseként. Sok szeretettel gratulálunk intézményünk vezetése, az oktatók és dolgozók, valamint a növendékek és hallgatók nevében.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár  állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adtak át, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át.

A díjazottak között van Bán Teodóra, egyetemünk konzisztóriumának elnöke, Dr. Felföldi László címzetes főiskolai tanárunk, Paksiné Erdélyi Ibolya a Nádasi Ferenc Gimnázium és Kollégium kollégiumi igazgatója és Lévai Péter a Néptánc Tanszék főiskolai adjunktusa.
2018. március 3-n került megrendezésre az MTE Háziverseny döntője. Az egyéni és csoportos verseny, valamint a koreográfus verseny kategóriáinak díjazottjai a hírben olvashatók. Minden versenyzőnek és díjazottnak gratulálunk! Tovább az eredményekhez →

Az érdeklődők 2018. március 9-én, pénteken 8.00-13.00-ig a néptánc specializáció óráit látogathatják, 13.40-16.40-ig a klasszikus balett alacsonyabb évfolyamai, valamint a moderntánc kezdő évfolyam mutatkoznak be. Március 10-én, szombaton 8.00-11.00-ig lehetőség nyílik betekinteni valamennyi évfolyam klasszikus balett órájába. Az óralátogatásokat rövid előadás követi a háziszínpadon pénteken 17 órakor, illetve szombaton 11.15-kor. Az előadásokra jegyek itt válthatók.

 

A Nyílt Napok alkalmával szabad, amit máskor sohasem… Mindenki bekukkanthat a balett-termekbe, az órákra, próbákra, láthatja, hogyan készülnek hivatásukra a jövő Diótörő-hercegei, Giselle-jei, néptáncosai, vagy éppen a kísérletező kedvű moderntáncosok.

2018. február 15-19. között rendezték meg 15. alkalommal a berlini Tanzolymp nemzetközi versenyt.

Szakály György rektor úr gratulációja: "Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy Topolánszky Vince a berlini Tanzolymp versenyen kategóriájában 3. helyezett lett. (Mester: Macher Szilárd) Gratulálok a nagyszerű eredményhez!"

A Magyar Táncművészeti Egyetem előkészítő tanfolyamot indít a néptánc (felsőoktatási előkészítő) szakra felvételizni tervező (elsősorban) 8. osztályos diákok számára és a köznevelés 10-12. osztályába járó vagy már érettségizett (max. 20 éves) színházi tánc (felsőoktatási alapképzés) szakra felvételizni tervezők számára.

A foglalkozások szombatonként 11:00 és 14:30 óra között a XIV. ker. Columbus utca 87-89. sz. alatt lesznek. A jelentkezéshez némi táncos gyakorlat szükséges, de nem kell minden tánctechnikában otthonosan mozogni. A tanfolyamra történő jelentkezéseket február 26-ig várjuk e-mailben: barabas.katalin@mtf.hu.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy egyetemünk oktatója, Borsa Miklós 80 éves korában 2018. február 12-én elhunyt.

Borsa Miklós építészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen 1961-ben. 1964-től 2008-ig a Magyar Állami Operaház főmérnökeként, majd műszaki igazgatójaként dolgozott. 1998-tól óraadó oktatóként Színpadismeret, Szcenika, Színpadi világítás és Színpadtechnika tantárgyakat oktatott intézményünkben.

2018. február 6-10. között Bécsben versenyeztek növendékeink, hallgatóink a European Ballet Grand Prix nemzetközi versenyen. Részvételüket a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

A zsűri kb. 300 produkciót tekintett meg, a Magyar Táncművészeti Egyetemet képviselő 7 növendék, hallgató mindegyike bejutott a döntőbe. A csapatot Végh Krisztina mesternő kísérte el, és segítette a helyszínen a felkészülésben. Az eredményekről a hírben olvashatnak.