Végre együtt, egy helyen működhet tovább a Magyar Táncművészeti Egyetem valamennyi oktatási területe azáltal, hogy egy 1,2 milliárd forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően a VII. kerületi Kazinczy utcából a jelenlegi campus mellé költözik az intézmény Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézete. A 2018. február 1-jén, az MTE egyetemmé válásának egyéves évfordulóján átadott épületkomplexum az ország és egyben a régió legkorszerűbb táncpedagógiai központja.

Magyar Táncművészeti Egyetem

A háromszintes új komplexum próbatermeinek mindegyike tökéletesen felszerelt oktatástechnikai eszközökkel. Némely balett-terem alapterülete a legnagyobbak között van az országban. Az elméleti oktatóhelyiségek és tanszéki irodák mellett a legfelső szinten tetőkert és terasz, valamint fél tucat apartman található, az utóbbiak a vendégtanárok és a külföldi hallgatók számára.

Összességében a létesítmény három épületrészében három szinten 6 táncterem, 3 tanterem, 9 vendégszoba, öltözők, tanszéki és adminisztrációs irodák, közösségi terek, kiszolgálóhelyiségek, közlekedők vannak. 

Az épületkomplexum az utóbbi évtizedek legjelentősebb táncművészeti beruházása, amely az intézményalapítókról (Lőrinc György és Merényi Zsuzsa) a LőrincMerényi nevet kapta, és 1,2 milliárd forintból valósult meg, elsősorban kormányzati erőforrások bevonásával. 

Az épület átadásával megszűnik az intézmény földrajzi széttagoltsága, és a Columbus utca–Dorozsmai utca–Amerikai út–Kacsóh Pongrác út által határolt területre koncentrálódik tevékenységének teljes vertikuma.   

Az intézet jelenleg már csaknem félezer fő képzésével foglalkozik. Tevékenységét kiterjesztette a keleti országrészben tevékenykedő táncpedagógusok oktatására is azzal, hogy kihelyezett képzést indított Nyíregyházán. A tervek között szerepel egy pécsi és egy győri hasonló kezdeményezés megvalósítása is a helyi egyetemek partnerségével.

A táncpedagógus-képzés az intézmény legexportképesebb ágazata, hiszen mesterei évek óta tartanak kihelyezett klasszikusbalett-tanári oktatást Zágrábban és Mariborban.