Az MTE fiataljai újabb díjakat hoztak haza, ezúttal a bécsi VIBE nemzetközi balettverseny professzionális kategóriájának elismerései közül.

A Junior II. csoport aranyat érő első helyezését Ellenrieder Rubina VIII. évfolyamos hallgatónak, Volf Katalin tanítványának ítélte a nemzetközi zsűri Fehér hattyú variációjáért és Kalmár Attila szólójának eltáncolásáért. Bán Kata IV. évfolyamos - a gyerekeket Bécsbe is kísérő mesternő, Szitt Melinda növendéke - pedig III.díjat kapott a Párizs lángjai variációért és Bajári Levente művének előadásáért.

Ez a két díj volt március-áprilisban már a 20. és a 21. trófea, mely 2019 tavaszát az MTE történetének kétségkívül legsikeresebb időszakai közé emelte.

A zsűriben Filip Barankiewicz, Kim Yong Woo, Robert Parker, Kerry Nicholls, Laura Comi, Roberto Altamura és Solymosi Tamás zsűrielnök értékelt a háromnapos versenyen, amelynek a gáláját április 18-án tartották meg.

A díjazottakon kívül még egy döntős IV. évfolyamos volt, Katarina Buzic, akinek a színpadra lépés előtt szakadt el a spicc-cipő pántja, de így is végigtáncolta a variációját.

És immáron sokadszor, de változatlanul nagy örömmel gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő mestereiknek is!