2018. február 6-10. között Bécsben versenyeztek növendékeink, hallgatóink a European Ballet Grand Prix nemzetközi versenyen. Részvételüket a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

A zsűri kb. 300 produkciót tekintett meg, az Magyar Táncművészeti Egyetemet képviselő 7 hallgató mindegyike bejutott a döntőbe. A csapatot Végh Krisztina mesternő kísérte el, és segítette a helyszínen a felkészülésben.

Szakály György rektor úr gratulációja a versenyzőknek és mestereiknek:

Ezúton is gratulálok ahhoz a kiemelkedő sikerhez, amelyet növendékeink és hallgatóink értek el a Bécsben megrendezett II. European Ballett Grand Prix versenyen. Gratulálok a felkészítő balettmestereknek és a fiatalokat eddig tanító valamennyi szakembernek is!

Büszke voltam a versenyzőinkre és az egyetemen folytatott oktatói munkára, amely kiemelt figyelmet kapott és komoly elismerést váltott ki a nemzetközi zsűri tagjaiból!

Kívánok nekik is és az egyetem valamennyi tagjának további sok sikert!

Szakály György rektor

 

Eredmények:

Szelényi Dóra VII. évfolyamos hallgató a zsűri külön díját érdemelte ki. (Mestere: Volf Katalin)

Szelényi Dóra

Horváth Péter VIII. évfolyamos hallgatónk saját kategóriájában első helyezett lett. (Mestere: Szakály György)

Horváth Péter

Nagy Gvendolin IV. évfolyamos növendék Kalmár Attila modern koreográfiájával a 2. díjat hozta el kategóriájában. (Mestere: Dorkó Edina)

Nagy Gvendolin

Ellenrieder Rubina VII. évfolyamos hallgató megosztott 3. díjat kapott Flóra ébredése című klasszikus balett variációjával. (Mestere: Volf Katalin)

Ellenrieder Rubina

Pavleszek László VI. évfolyamos, valamint Kökény-Hámori Kamill és Katarina Bužić III. évfolyamos növendékünk is a döntőben szerepelt.

A fényképeket Mészáros Csaba készítette.

Köszönjük a Nemzeti Tehetség Program támogatását!

NTP logóEMMI logó

EMET logó