Különleges, egyszeri előadásban vettek részt a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc szakirányának hallgatói április 28-án a Nemzeti Táncszínházban. Napra pontosan 30 évvel a Táncfórum szervezésében létrejött premier után közreműködtek Novák Ferenc-Rossa László Forrószegiek - Széki Rómeó és Júlia című legendás táncjátékának előadásában. A főszerepeket is a közelmúltban az MTE- n végzett fiatal művészek (Gyetvai Júlia, Kele Kristóf, Sáfrán Balázs, Bacsó Lilla) valamint iskolánk mestere, Juhász Zoltán táncolták nagy sikerrel, kiegészülve a volt Honvéd Együttes és a Bihari Együttes táncosaival, szólistáival.

Az est első részében Novák Ferenc élvezetes előadását hallhatták a nézők az európai viszonylatban is kiemelkedő néprajzi és művelődéstörténeti gyűjtőmunkájáról és széki élményeiről. A Kossuth-díjas koreográfus, az MTE címzetes főiskolai tanára elmesélte az előadás alapjául szolgáló valós tragikus történetet is, melyet aztán így még több érdekes részlet ismeretében tekinthettünk meg.

A 2019-es Forrószegiek létrehozásában nagy szerepe volt egyetemünk oktatói gárdájának: Hortobágyi Gyöngyvér és Juhász Zoltán mestereknek, akiknek munkájához, valamint egykori és jelenlegi növendékeik sikeréhez is gratulálunk!