Takamori Miyu a Magyar Táncművészeti Egyetem frissen, júniusban diplomát szerzett japán hallgatója bronzérmet nyert a XXVIII. Várnai Nemzetközi Balettversenyen. A "balettosok olimpiájaként" is aposztrofált nagy hagyományú megmérettetésen évtizedek óta nem született ilyen kiváló magyar vonatkozású eredmény, amilyet Molnár Márta főiskolai tanár növendéke elért. 

Miyu Rónai András fiatal operaházi címzetes magántáncossal indult Várnában, aki szintén értékes különdíjat kapott. Kettejük kimagasló tehetségét bizonyítja, hogy mindössze két-három hét alatt készültek fel a versenyre, hiszen Miyut a vizsgakoncert, Andrást operai teendői is lefoglalták. A senior (19 év feletti) kategóriában .... indultak, többek között a budapesti Operaház balettművészei is - ebben a mezőnyben sikerült kiemelkedően teljesítenie hallgatónknak.

Külön köszönet illeti Keveházi Gábor Kossuth-díjas balettmestert, aki az itthoni próbákat elvállalta a fiatalok kérésére. A felkészítés mellett ő alkotott egy koreográfiát is a kortárs fordulóba, akárcsak Szöllősi Krisztina a Kecskemét City Balett táncművésze.

Meg kell említeni azt a szívet melengető, az MTE számára nagy örömet jelentő gesztust is, hogy Takamori Miyu magyar színekben vett részt a versenyen, melyet a külföldi tudósításokban is olvasni lehetett. Miyu olyan ritka tálentum, aki minden segítséget megkapott az Egyetemtől, amit egy ilyen tehetség megérdemel, és folyamatosan meg is hálálta teljesítményével, igazolta fejlődésével.

Szorgalma, intelligenciája, alázata, kitartó munkája (négy év alatt tökéletesen megtanult magyarul is) alapján Miyu igazi példakép lehet minden fiatal növendékünknek és leendő táncművésznek.

Szívből gratulálunk az MTE közössége nevében Takamori Miyunak, Rónai Andrásnak és a felkészítő Mestereknek is!