A zenei résszel kibővült neves bécsi nemzetközi táncfesztiválon az egyes kategóriákban szinte már megszokott ázsiai fölény mellett kiemelkedő magyar sikerek is születtek.  

 

A profi táncművészképző iskolák 16 -19 év közötti hallgatóinak meghirdetett versenyen Nagy Franciska, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján első helyezett lett.

 

Ugyanebben a kategóriában megosztott harmadik díjat kapott Botos Gesztenye, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium idén végzett növendéke.

 

A kortárs felnőtt szóló kategóriában Bujdosó Anna, aki 2013-ban fejezte be tanulmányait az akkor még főiskolaként működő Táncművészeti Egyetemen, második díjat kapott, Feith Zoltán koreográfiájával.

 

A Győri Balett szólistája Daichi Uematsu társulatának művészeti vezetője, Velekei László művét adta elő, és a férfi felnőtt szóló kategóriában ért el 3. helyezést.

 

A verseny alapítója Sophia Li, a művészeti igazgatója pedig Téri Evelyn. A zsűri elnöke Susanne Kirnbauer, a testület magyar tagja pedig Szakály György volt.

 

Az esemény az alábbi oldalon tekinthető meg: https://vimeo.com/349180657