Az MTE hagyományos Pódium beszélgetés-sorozatának legutóbbi vendége Magyari Anita, a milánói La Scala korábbi prímabalerinája volt április 5-én. Az itthon kevésbé ismert nagyszerű művésszel Macher Szilárd beszélgetett az ifj. Nagy Zoltán Színházteremben.

Magyari Anita 2018-ban járt legutóbb nálunk, amikor köszöntöttük a 40 éve végzett egykori növendékeket. Most a jelenlegi táncművész-jelölteknek ő mesélt az életéről, pályájáról, családjáról olyan közvetlenül, elementárisan és humorral, hogy a beszélgetés végén vastaps fogadta. Nemcsak az Állami Balett Intézetben és a Moszkvai Balett Intézetben eltöltött tanulóévekről, az operai kezdetekről és a fényes milánói sikerekről beszélt, de életszemléletét és pályavezetési tanácsait is megosztotta velünk.
Magyari Anita számos világhírű balettművész partnere volt gazdag pályafutása során, köztük Rudolf Nureyevé is a Giselle-ben és a Don Quijote-ban. A beszélgetés közben számtalan gyönyörű fotó által kaphattak képet az érdeklődők a kivételes Művésznő szerepeiről.

..