Az érdeklődők 2019. október 25-én, pénteken 13.40-16.40-ig és október 26-án, szombaton 8.00-11.00-ig ismerkedhetnek az egyetemen folyó művészképzéssel. Az óralátogatásokat egy-egy előadás követi a háziszínpadon, pénteken 17 órakor, valamint szombaton 11.15-kor.

 

Az óralátogatás ingyenes, de az előadások csak jeggyel látogathatók. A jegyeket az egyetem ajándékboltjában vagy ide kattintva az interneten tudják előre megváltani ; az előadás előtt általában már csak korlátozott számban kaphatók.

 

A Nyílt Napok alkalmával szabad, amit máskor sohasem… ki-ki bekukkanthat a balett-termekbe, az órákra, próbákra, láthatja, hogyan készülnek hivatásukra a jövő Diótörő-hercegei, Giselle-jei, a bámulatos teherbírású néptáncosok, a kísérletező kedvű moderntáncosok, a sokoldalú színházi táncosok...

 

Az egyetem a 2020/21-ben induló táncművész évfolyamokra 3 specializáción is várja a jelentkezőket:

- klasszikus balett (jelenleg az általános iskola 4. osztályába járók számára)

- modern tánc (elsősorban a jelenleg az általános iskola 8. osztályába járók számára)

- színházi tánc (elsősorban a jelenleg a középiskolák 9-10. osztályába járók számára)

 

Ezek az évfolyamok a művészeti felsőoktatásra készítenek fel: egész napos, professzionális képzést nyújtanak számos fellépéssel. A diákok az egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumában tanulnak, a vidékiek számára pedig kollégiumi elhelyezés is biztosítható.

 

Időpont: 2019. október 25-26.

Helyszín: Magyar Táncművészeti Egyetem

Budapest, XIV. kerület Columbus utca 87-89.