· Először Dr. Bolvári-Takács Gábor rektor ismertette az egyetem és a Magyar Állami Operaház kapcsolatainak alakulását.

· Bejelentettük, hogy együttműködési keretszerződést írtunk alá a Budapesti Operettszínházzal, melynek keretében először a Carousel - Liliom című zenés darabban léptek színre növendékeink és hallgatóink. A következő tanévben pedig egy közös Diótörő előadásban mutatkozhatnak meg. Vendégeink voltak: Kiss-B. Atilla főigazgató, Apáti Bence balettigazgató és ifj. Harangozó Gyula, a darab koreográfusa.

 

bb

· A vizsgakoncert a legfontosabb eseménye az évnek és idén egy nagy létszámú, 20 főből álló balettművész évfolyam fejezi be tanulmányait Szakály György egyetemi tanár és Barna Mónika főiskolai docens balettművészek irányításával. Az műsorról és felkészülésről az évfolyamvezető balettmesterek beszéltek.

bb

· Az utánpótlás neveléssel kapcsolatban fontos döntést hozott az Egyetem vezetése azzal, hogy 2019 szeptemberében elindítja az Előkészítő Balett Stúdiót. A képzés minőségét a Táncművészképző Intézet igazgatója, Macher Szilárd felügyeli, aki elmondta az utánpótlás nevelés fontosságát, majd Szitt Melinda szakmai vezető a képzés szerkezetét mutatta be.

A sajtóközlemény letölthető itt.