A Tánc Fesztiválja Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó veszprémi díjkiosztója műsorát hagyományosan a Magyar Táncművészeti Egyetem adja. A XXI. fesztivál díjátadója annyiban mégis újdonság volt, hogy mindhárom hagyományos szakirányunk fellépett saját modern/kortárs repertoárjának számaival (a színházi tánc képzés idén indult csak el). 

A modern-, klasszikus balett-, és néptánc szakirány is igényesen összeállított műsorral lépett fel, miközben végzős balettművész hallgatóink éppen Szlovéniában turnéznak. A veszprémi vendégszereplésre Hortobágyi Gyöngyvér, Macher Szilárd és Lőrinc Katalin kísérték el a hallgatókat, utóbbi oktatónk a fesztivál fellépőjeként a Székesfehérvári Balettszínház Naplemente című előadásában, Duda Éva Utópiájában, valamint mesteri minőségében is jelen volt. Modern szakos növendékeink ugyanis egyetemi felvételijük és szakmai vizsgáik előtt még részt vettek Jorma Uotinen világhírű finn koreográfus mesterkurzusán is Veszprémben, melyet mindkét fél sikeresnek minősített, és megegyeztek a folytatásról is.

Nagy sikere volt a VIII.évfolyamos Nagy Franciskának, aki veszprémi felmenőkkel is rendelkezik és két számot is táncolt a gálán, de az igazi "standing ovation", melyet maga Jorma Uotinen kezdett meg a nézőtéren, a néptáncosok fergeteges tempójú, virtuóz fináléja után következett. A jövőben a veszprémi közönség valószínűleg el fogja várni a néptáncos produkciókat is az egyetemi fellépésekkor.

 

..

 

-

.-

,.