Wakizuka Yu, a Magyar Táncművészeti Egyetem VII. évfolyamos hallgatója a világ legrangosabb fiataloknak szánt seregszemléjén a negyedik legmagasabb összegű ösztöndíjat nyerte el, a fiúk között második helyezett lett a Prix de Lausanne balettversenyen. Az egyetem japán hallgatója szeptember óta tanul iskolánkban azzal az ösztöndíjjal, amelyet Szakály György rektorhelyettes ajánlott fel neki a kyotoi balettversenyen még 2017-ben. 

A lausanne-i versenyen a Grand pas classique variációját és Heinz Spoerli Urge című szólóját táncolta. A megmérettetésre Macher Szilárd évfolyamvezető balettmester és Kalmár Attila készítették fel a különleges tehetségű fiatal táncost, aki otthon édesanyjától tanult balettozni. Az egyhetes verseny internetes közvetítésében a szakkommentátorok egész héten kiemelték, hogy Yuból árad a tánc szeretete, mindig mosolyog és másokra is átragasztja azt. A döntőben hatalmas sikert aratott a klasszikus számban, a modernben azonban bekövetkezett minden táncos rémálma, és elesett, de pillanatra sem kiesve szerepéből nagy átéléssel folytatta a feladatát. A fiatal táncosokat a nemzetközi zsűri Carlos Acosta vezetésével egy héten át figyelte és pontozta, így ez a kis hiba sem akadályozta meg a kiemelkedő sikert!

Az egyetem közössége nevében szeretettel gratulálunk Wakizuka Yunak, és mindenkinek, akinek szerepe volt a szép eredmény létrejöttében.

Fotó: www.prixdelausanne.org