Ertl Péter lett a Magyar Táncművészeti Egyetem konzisztóriumának ötödik tagja, akinek pénteken ünnepélyes keretek között adta át kinevezését Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és Bán Teodóra, az Egyetem konzisztóriumának elnöke.

Az állami felsőoktatási intézményekben 2016 óta tevékenykednek a konzisztóriumok, amelyeknek hivatalból tagja a rektor és a kancellár, három tagot pedig az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára. A testületekbe az egyetemet fontosnak tartó, és a saját területükön kiváló munkát végző szakemberek kerülhetnek.

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója maga is a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója volt, néptánc szakon végzett 1987-ben, és azóta is a tánc bűvöletében él. A megbízási okirat átadásakor Dr. Horváth Zita helyettes államtitkár elmondta: az új konzisztóriumi tag személye mellett szakmai tudása, elkötelezettsége, vezetői tapasztalata szólt, aki a klasszikus balettet képviselő művészek mellett a magyar néptáncot is az intézmény fejlesztésének fókuszába tudja állítani.

MTE konzisztórium