Könyvtár, levéltár és kutatóközpont

Előfizetett, egyetemünkről elérhető HAZAI ÉS NEMZETKÖZI ADATBÁZISOK

MEDICI.TV edu
(109 balett-, 202 operaelőadás, 958 hangverseny, 1159 dokumentumfilm, 184 mesterkurzus anyaga – és a kínálat folyamatosan bővül)

ARCANUM Digitális Tudománytár (ADT)
Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely 47 témakörbe csoportosítva a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden lapszámát. Itt találjuk pld. az egyik legszínvonalasabb táncszakmai folyóirat, a Tánctudományi Tanulmányok 1958 és 2003 között megjelent archív számait is.
(A PDF oldalakból legfeljebb 50 tölthető le egy menetben.)

Akadémiai Digitális Archívum (2020. december 31-ig hozzáférhető)
A gyűjtemény a Magyar Tudományos Akadémia szellemi műhelyében született és az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent tudományos könyveket tartalmazza az 1950–1996 közötti (kisebb számban az 1996 utáni) időszakból – mintegy 8 ezer kötet 2,5 millió oldalát.

Szent István Társulat (2020. december 31-ig hozzáférhető)
Az 1848-tól működő Szent István Társulat és történelmi intézményei – Jó és Olcsó Könyvkiadó Társulat, Tudományos és Irodalmi Osztály, Szent István Akadémia, Élet, Christianus Kiadó, Stephaneum Nyomda – kiadványainak teljességre törekvő digitális tárhelye. A több, mint 12 ezer kiadvány feldolgozása és digitális közzététele a kezdeti időktől történik, a régebbi és a legújabb kori kiadványokkal folyamatosan, dinamikusan bővül.

Az EISZ (Elektronikus Információszolgáltatás) Nemzeti Program keretében előfizetett, egyetemünkről elérhető HAZAI ÉS NEMZETKÖZI ADATBÁZISOK

BALASSI Kiadó
A 14 kötetes Magyar Művelődéstörténeti Lexikon és más művelődéstörténeti kiadványok. Irodalomtörténeti és irodalomelméleti, nyelvészeti és nyelvtörténeti, történettudományi, régészeti, művészettörténeti és művészetelméleti, szociológiai, pszichológiai, néprajzi, könyvtörténeti, zenetudományi, színháztörténeti és színházelméleti kiadványok és a teljes Bibliotheca Hungarica Antiqua sorozat, amely a régi magyar könyvek közül a legértékesebbeket, hozzáférhető példányban esetleg már nem is található kiadványokat tesz közzé.

EBSCO
– Teacher Reference Center (TRC)
– Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA)
– GreenFILE (GF)
– eBook Collection (EBSCOhost)

(A fenti linkről az adatbázisok külön-külön is megnyithatók, de akár az összesben is lehet keresni egyszerre. A linken minden adatbázisról részletes, angol nyelvű ismertető olvasható.)
E-könyveink címjegyzéke letölthető innen.

L’HARMATTAN Digitális Adatbázis (HDA)
A L’Harmattan Kiadó Magyarországon megjelent kiadványai (full text) a humán tudományok, a művészet és az irodalom különféle területeiről: addiktológia, antropológia, filozófia, humánökológia, irodalom, jog, kommunikáció, közgazdaság, néprajz, pedagógia, politika, pszichológia, régészet, szociológia, magyar és világtörténelem, vallás, képzőművészet, színháztudomány, táncművészet, zenetudomány, filmművészet, urbanisztika, magyar és világirodalom, tényirodalom, gyermek és ifjúsági irodalom.
Számos tánccal kapcsolatos munka egyetemi (gimnáziumi) tananyag.

JSTOR Essential Collection
– Arts & Sciences I-VIII.; Mathematics and Statistics

( Több más tudományterület mellett elsősorban bölcsészet- és társadalomtudományi folyóiratcikkekhez biztosít túlnyomórészt teljes szövegű hozzáférést.)

KOSSUTH Kiadói Csoport – E-ZEUSZ Adatbázis
Több, mint 240 tudományos publikáció és közel 250 tudományos-ismeretterjesztő kiadvány, köztük a Britannica Hungarica Nagylexikon sorozat.

OSIRIS Kiadó
Tudományos, felsőoktatási és igényes ismeretterjesztő könyvek a magyar humán értelmiség, az egyetemi hallgatók és a művelt, érdeklődő olvasók számára. Évente átlag kétszáz új cím, amelyek nagy része eredeti magyar mű, kisebb része fordítás.

OXFORD Music Online
– Grove Music Online
– The Oxford Dictionary of Music
– The Oxford Companion to Music

(Az Oxford/Grove Music Online részletes ismertetése itt olvasható)

OXFORD Art Online
– Grove Art Online
– The Concise Oxford Dictionary of Art Terms
– Encyclopedia of Aesthetics
– The Oxford Companion to Western Art