A Prix de Lausanne az ifjúsági versenyzők számára rendezett legnagyobb hagyományú verseny. Különlegessége, hogy a középdöntőbe bekerülő versenyzők számára egy hetes kurzust is tartalmaz, ahol nemzetközi oktatók foglalkoznak a világ minden tájáról érkező versenyzőkkel. Ilyen módon valóban minden versenyző nyertes is. 

Takamori Miyu a Prix de Lausanne-n

A Prix de Lausanne versenyre a MTE négy hallgatót nevezett (Horányi Eszter, Takamori Miyu , Radic Diána, Joó Lea Napsugár), valamennyiük esetében elkészítettük első fordulós videóanyagot, egészségügyi felmérést, a jelentkezéshez szükséges anyagokat. A négy versenyző közül Takamori Miyu  jutott a középdöntőbe, aki évfolyamvezető balettmesterével, Fodorné Molnár Mártával egy hetet töltött Lausanne-ban 2017. január 28. és február 5. között. 

Prix de Lausanne csoportkép

A versenyző személyes beszámolója alapján a sokféle impulzus jelentősen hozzájárult szakmai fejlődéséhez és a pályája kibontakoztatásához szükséges kompetenciák (önbizalom, kapcsolatteremtő készség, színpadbiztonság, stb.) kibontakoztatásához.

Takamori Miyu a Prix de Lausanne-n

A fényképeket Gregory Batardon készítette.

Köszönjük a Nemzeti Tehetségprogram támogatását!

NTP logó

EMET logó

EMMI logó