Részvétel a "VIBE" bécsi nemzetközi balettversenyen a Nemzeti Tehetség Program támogatásával

A Főiskola nyolc növendéke-hallgatója vett részt a "VIBE (Vienna International Ballet Experience)" elnevezésű nemzetközi versenyen a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, és közülük heten jutottak be a döntőbe.

Verbőczi Noémi és Kovács Kristóf

Március 24-én hirdetett eredményt a nemzetközi zsűri: Kovács Kristóf VIII. évfolyamos és II. díjat, Takamori Miyu VII. évfolyamos hallgatónk III. díjat kapott a professzionális iskolák növendékei körében. A Kovács Kristóf - Verbőczi Noémi (VIII. évf.) alkotta kettős szintén II. díjas lett a duók között.

Takamori Miyu

A képek forrása: VIBE facebook

Takamori Miyu fellépése a gála előadáson itt megtekinthető.

A versenyen a balettművész szakról a díjazottak mellett a kislétszámú döntőbe jutott Horányi Eszter és Bounakova Krisztina, akik mindketten VII. évfolyamosok. Nagy Gvendolin még csak a II. évfolyam növendéke - a háziversenyen nyújtott szép teljesítménye alapján kapott külföldi megmutatkozási lehetőséget.

A modern szakirányt a III. évfolyamos Lőrincz Emma - Farkas Gergő Dávid páros képviselte, ők ugyancsak döntőbe jutottak.

A felkészülésben Macher Szilárd, Molnár Márta, Szakály György és Dorkó Edina és balettmesterek segítették a hallgatókat, közülük Molnár Márta utazott a csoporttal az osztrák fővárosba. A két kettős pedig a koreográfusok Andrea Merlo (Verbőczi N. - Kovács K.), illetve Kulcsár Noémi (Lőrincz E. - Farkas G.D.) irányításával készült fel a sikeres szereplésre.

Valamennyiüknek gratulálunk!

 

Köszönjük a Nemzeti Tehetség Program támogatását!

NTP logó

 

EMET logó

EMMI logó