2016. február 10-én ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét. Az újonnan megalakuló testületek előzetes egyetértése szükséges az intézményfejlesztési tervek, az éves költségvetés, beszámoló a vagyongazdálkodási terv elfogadásához. Az egyes kérdésekben a végső döntést továbbra is a szenátus hozza meg, de akkor kerülhet elé egy-egy téma, ha az egyeztetés megtörtént.

A konzisztórium tagja a rektor és a kancellár, három tagot pedig az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára. A testületekbe a felsőoktatási intézményt fontosnak tartó, de a saját területükön kiváló munkát végző szakemberek kerülhettek. A tagok megbízatása öt évre szól, újraválaszthatók és társadalmi munkában végzik a tevékenységüket. 

Egyetemünk konzisztóriumi tagjai: Bán Teodóra ügyvezető, ifj. Harangozó Gyula művészeti igazgató és Ókovács Szilveszter főigazgató. Megbízásukhoz gratulálunk, és sikeres munkát kívánunk!

Ókovács Szilveszter 2017 decemberében tagságáról lemondott. Helyének betöltése folyamatban van.

 

Bán Teodóra

Bán Teodóra

A Magyar Táncművészeti Egyetemen szerzett klasszikus balettművész diplomát. 1972 és 1996 között a Magyar Állami Operaház magántáncosa. 1991 és 2002 között alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője a VIP. Arts. Management Kft.-nek. 2002-től a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft., valamint 2013-tól a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Számos művészeti és kulturális esemény, fesztivál, vásár szervezése köthető nevéhez, mint például a Budapesti Nyári, Őszi, Téli és Tavaszi Fesztiválok, Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupák.

1991-től folyamatosan vesz részt opera produkciók létrehozásában, mint például a Szöktetés a szerájból, a Figaró házassága, a Rigoletto vagy az Aida, Bánk bán és a Carmina Burana.

Mindemellett gyermek és ifjúsági, művészeti pályázatok kiírásában, lebonyolításában vesz részt.

 

Harangozó Gyula

Harangozó Gyula

A Magyar Állami Balettintézetben érettségizett, majd a Moszkvai Balettakadémián diplomázott. 1976-tól a Magyar Állami Operaház tagja, 1977-től címzetes magántáncosa, 1978 és 1985 között magántáncosa. 1981 és 1991 között a Bécsi Állami Operaház első szólótáncosa, illetve 1981 és 1989 között a Bajor Állami Operaház állandó vendég szólótáncosa. Vendégszerepelt továbbá a Metropolitan Operaházban, Londonban, Párizsban, Zürichben, Madridban, Mexikóvárosban, Lausanne-ban, Berlinben, stb.

2000-ben a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjével tüntették ki, 2004-ben a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze lett, majd 2005-ben megválasztották A halhatatlanok társulatának örökös tagjává. 

2010-ben Osztrák Érdemkereszt a Tudományért és Művészetért elismerésben részesült. 2012-ben Kossuth-díjat kapott. 

Számos előadást koreografált, köztük Csajkovszkij Diótörőjét, Delibes Coppelia vagy Kocsák Tibor Hófehérke és a hét törpe c. műveit.

1995 és 2005 között a Magyar Nemzeti Balett igazgatója volt, majd 2005 és 2010 között a Bécsi Állami Operaház balettegyüttesét, valamint Balettiskoláját igazgatta. 

2013 óta a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója.

 

Konzisztóriumi ügyrend

 

Konzisztóriumi határozatok