Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet

1075 Budapest Kazinczy u. 42-46.

Intézeti titkár: Gönczi Renáta
tel: 478-07-87
fax: 413-60-28
E-mail: gonczi.renata@mtf.hu

Tanulmányi osztály:

Boros Erika
tel: 352-84-47
Demeter Enikő
tel: 413-60-02
Galamb Ibolya
tel: 413-60-28
E-mail: tanulmanyi@mtf.hu

Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet felelős a kétszintű (bolognai) képzési rendszer alapján átalakult pedagógusképzés teljes vertikumáért. 

táncos és próbavezető alapképzési szak (BA) hat szakirányán (klasszikus balett, néptánc, moderntánc, modern társastánc, divattánc, színházi tánc) a cél olyan szakemberek képzése, akik a gyakorlati táncos feladatok színházi vagy együttesbeli ellátása mellett elméleti ismereteik birtokában alkalmasak az intézményekhez kötődő, illetve a független művészeti életben való részvételre is. A szak elvégzése megnyitja a lehetőséget a két éves tánctanár mesterképzés elvégzése előtt azok számára, akik a táncművészet oktatását önálló hivatásként kívánják gyakorolni.

A 2013-ban indult koreográfus alapképzési szak (BA) kis létszámú évfolyamán az általános táncnyelvi felkészítés mellett az alkotói tehetség tudatos kibontakoztatásán van a fő hangsúly. 

tánctanár mesterképzési szakon (MA) folyó képzés feladata, hogy az erre a pályára elhivatottaknak biztosítsa a legmagasabb szintű, friss és naprakész módszertani tudás elsajátításának lehetőségét, emellett támogassa a tanári személyiség fejlődését és a felelős értelmiségivé válás folyamatát. Mindehhez kiváló pedagógusok és művészek nyújtanak segítséget.