Tanulmányi Osztály

Diákhitel információk

2020.11.13.

A Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbítja az általános hiteltörlesztési moratóriumot.

A Diákhitel Központ Igazgatósága arról döntött, hogy a 2020. március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratóriumot 2021. június 30-ig meghosszabbítja. Ennek megfelelően a meghosszabbított hiteltörlesztési moratórium – szűkítés nélkül – a Társaság összes törlesztési szakban lévő 114.000 ügyfelére kiterjed.

A 2021. június 30-ig meghosszabbításra kerülő általános törlesztési moratórium kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a 2021 I. féléve során törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is valamennyi Diákhitel termék esetén. A Diákhitel Központ Igazgatóságának döntése alapján a diákhitelek törlesztési kötelezettségének felfüggesztése 2021. január 1-jén automatikusan meghosszabbodik, ahhoz külön nyilatkozatot az ügyfeleknek nem kell tenniük. A meghosszabbított moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve nem mond fel nem teljesítő hitelszerződéseket.

A fennálló tőke- és kamattartozások – az eddigi szabályoknak megfelelően – önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetők, a beérkező törlesztéseket a Diákhitel Központ erre vonatkozó külön kérelem nélkül ingyenes előtörlesztésként elszámolja. Az önkéntes törlesztések a moratórium ideje alatt – 2021. június 30-ig – bármikor egyoldalúan felfüggeszthetők. A hiteltörlesztési moratórium kapcsán felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a Diákhitel Központ telefonos és online ügyfélszolgálata nyújt felvilágítást, valamint minden fontos információ megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon és a Diákhitel Központ Facebook oldalán is.