Skip to main content

Klasszikus balett szakirány (10-12 éves kortól)

Balettművésszé válni a legmagasabb színvonalon csak több éves, jól felépített és a legjobb mesterek irányításával zajló oktatással lehetséges. A képzést élettani szempontból tíz éves kor körül kell elkezdeni, amikor a test még kellően képlékeny, ugyanakkor a kognitív képességek és a mentális érettség is már megfelelőek a következetes munkához. Ideális esetben a 4. osztályba járó gyermekeket várjuk az évente két alkalommal megszervezett felvételin, akik a sikeres vizsgát követően az egyetem művészképzőjének hatéves előkészítőjén tanulhatnak tovább. (Előképzettséget nem várunk el, de az egyetem budapesti és vidéki előkészítőin tanuló gyerekeknek már ismerősek a körülmények.)

A jól felépített oktatási rendszert a világszerte elismert klasszikus Vaganova-metódus biztosítja, melyet az MTE oktatói folyamatosan a legkorszerűbb elvárásokhoz igazítanak; az egyetem kiváló balettmesterei és szakmai oktatói pedig a legmagasabban képzett, többségében Magyarország és Európa meghatározó táncegyütteseiben művészi pályát befutott szakemberek közül kerülnek ki.

Az előkészítő évfolyamokon heti hat napon klasszikus balettet, balett repertoárt, különböző képességfejlesztő tárgyakat, néptáncot, történelmi-, és modern társastáncokat, modern technikákat és drámajátékot tanulnak a növendékek, akik az első évtől kezdve színpadi fellépéseken vesznek részt az egyetem saját előadásain és budapesti balettegyüttesek repertoárjában. A hat évfolyamot sikeresen teljesítő növendékek felvételt nyernek a klasszikus balett szakirány egyetemi alapképzésére (táncművész BA), melynek végén táncművész diplomát kapnak.

Nézze meg tájékoztató kisfilmünket!

コンテンツへスキップ