Skip to main content

Pedagógus továbbképzések

A pedagógus továbbképzéseket a Magyar Táncművészeti Egyetem 2018-ban akkreditáltatta a következő szakirányokban:
  • Táncpedagógus – klasszikus balett,
  • moderntánc,
  • néptánc,
  • társastánc,
  • divattánc

A pedagógus kompetenciafejlesztő képzések, szakmódszertani és pedagógiai továbbképzések elsősorban az alpfokú művészetoktatás táncpedagógusai számára készültek. A képzések célja, hogy a résztvevők megismerjék a táncoktatás öt formanyelvének (klasszikus balett, néptánc, moderntánc, társastánc, divattánc) legújabb tendenciáit. Cél, hogy a táncpedagógiai tevékenységek legkorszerűbb metodikáján túl a képzésben résztvevők megismerjék a tánccal való nevelés és a táncra való nevelés elméleti és gyakorlati tendenciáit, s ez által jelentékenyebb oktatási eredményeket érjenek el az alapfokú művészeti iskolákban folyó komplex személyiségfejlesztési és művészeti feladatokat igénylő munkájukkal.

A képzés tematikája komplexitása révén hiánytpótló, valamint a szakmai fejlődés és a pedagógus minősíté eljárásra való felkészülés során nélkülözhetetlen. Az ismeretközpontú oktatás mellett a hasznos tudás elérését szolgálja a képzés, valamint hozzájárul a pedagógus hivatásszemélyiség két legfontosabb jellemzőjének, az adaptivitás és a reflexivitás szemléletének kialakításához, a folyamatos önfejlesztés elsajátításához.

A tanusítvány kiadásának feltételei:

A képzés 30 órás, minimális részvétel az összóraszám 90 százaléka. A képzés záró eleme egy irásbeli feladat (2 óraterv/óravázlat összeállítása), valamint egy gyakorlati és szóbeli elméleti vizsga, melynek során a továbbképzés résztvevői számot adnak a tanfolyamon szerzett tudásukról, pedagógiai folyamatok tervezéséről és szervezéséről, valamint metodikai ismereteik megújulásáról.

Megszakítás