Skip to main content

A táncművész szak színházi tánc szakirányának előkészítő képzése az egyetemi alapképzést (táncművész BA) készíti elő jól felépített rendszerben. A növendékek elsajátítják a színházi tánc szakirányhoz kapcsolódó különböző klasszikus-, modern és kortárs színházi- és táncműfajok  alapjait, megismerik formai- és stílusjegyeiket, valamint technikai elemeiket.

A képzés fontos pillére továbbá a klasszikus balett elmélyült megalapozása, valamint a táncművész szak előkészítőképzéseiben hangsúlyosan megjelenő képességfejlesztés tantárgy is. Ideális esetben a 8. osztályba járó gyermekeket várjuk a három évente megszervezett felvételin, akik a sikeres vizsgát követően az egyetem művészképzőjének kétéves előkészítőjén tanulhatnak tovább. (Előképzettséget a felvételi során nem várunk el, de természetesen magabiztosabban vehetik a felvételi akadályait azok, aki az alapfokú művészeti iskolákban valamilyen moderntánc képzésen részt vettek.)

Az MTE magasan képzett hazai és nemzetközi tapasztalatokkal egyaránt rendelkező oktatói folyamatosan a legkorszerűbb elvárásokhoz igazítják a képzést. A tanszék kiváló oktatói neves hazai és külföldi együtteseknél, színházaknál töltött sikeres művészi pályafutás birtokában adják át a megszerzett tudásukat a jövő nemzedékeinek.

Az előkészítő évfolyamokon heti hat napon színházi tánctechnikákat – musical, sztepp, jazz-, modern és kortárs táncot, klasszikus balettet, képességfejlesztő tárgyakat, valamint hangképzést tanulnak a növendékek, akik az első évtől kezdve színpadi fellépéseken vesznek részt az egyetem saját előadásain és szakmai partnereinél

Az előkészítő képzést sikeresen teljesítő növendékek felvételt nyernek a színházi tánc szakirány egyetemi alapképzésére (táncművész BA), melynek végén táncművész diplomát kapnak.

Megszakítás