Skip to main content
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Önmagunkról…

2023. 05. 27., 15:00 - 16:30

Helyszín: Magyar Táncművészeti Egyetem, Ifj. Nagy Zoltán Színházterem

A táncos és próbavezető szak harmadévesei rektori kívánságra, minden évben kötelesek csoportos gyakorlati vizsgát tenni koreográfia ismeretekből, melynek színpadi körülmények között kell megtörténnie vizsgabizottság előtt. A vizsga részét képezi egy régebbi tánckoreográfia betanulása, amelyet táncjelírásból kellett leolvasni és a gyakorlatban rekonstruálni. Ezen kívül, a hallgatók feladata a műsor etűdjeinek megszerkesztése volt, melyet a 3 év alatt tanult táncanyagokból, saját maguk választottak ki. A teljes műsort egy mentortanár irányításával állították össze, aki a tervezéstől a kivitelezésig segített az elméleti tudást a gyakorlatba áthelyezni.

Férfiak, nők, fiatalság, érettség, életöröm, korszerűség, hagyománytisztelet, irodalom, néptánc, rekonstrukció és konstrukció egyetlen műsorban összefoglalva. Magunkról, egymásról, a mi nyelvünkön, a művészet nyelvén. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen, de mégis közösségben, egységben, Márai örökérvényű bölcseleteivel kísérve. Az “Önmagunkról…” című műsor nem más, mint egy őszinte vallomás életről és táncról emellett pedig, a Táncos és Próbavezető szak végzős hallgatói által létrehozott és eltáncolt csoportos gyakorlati vizsga koreográfia ismeretek tantárgyból.

Közreműködik: Pálházi Bence Bandája

Etűdöket szerkesztették: A Hallgatók

Rendező-koreográfus: Nemes Szilvia

Tantárgyi tanárok: Lévai Péter – Nemes Szilvia

“Ahány ember él a földön, annyi a félreértés esélye és lehetősége. Ez a nagyszerű és félelmetes az emberi életben, ez a végzetes minden emberi megnyilatkozásban és vállalkozásban.” M.S.

A jegyértékesítés online zajlik, ezen az oldalon keresztül válthatják meg jegyeiket.

Részletek

Dátum:
2023. 05. 27.
Időpont:
15:00 - 16:30
Megszakítás