Felvételi 2020

Táncművész alapképzési szak

A jelentkező a felvételi eljárás során a táncművész alapképzési szak valamely specializációjára jelentkezik. Ehhez a www.felvi.hu honlapon az E-felvételi során ( az MTE által kért speciális dokumentumokhoz ) fel kell tölteniük az Intézmény honlapjáról letölthető ” Specializáció bejelentő” lapot!

Specializáció jelölő lap

A szakra csak professzionális előképzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek!

Professzionális előképzettségű lehet, aki

  • legalább közepes eredménnyel végezete el a Magyar Táncművészeti Egyetemen a választott specializációnak megfelelő előkészítő évfolyamait, vagy
  • szakgimnáziumban ( szakközépiskolában ) a választott specializációnak megfelelő táncos végzettséget szerzett, vagy
  • ezeknek megfelelő tudással rendelkezik és nem idősebb 18 évesnél ( 2020. szeptember 1-jéig nem tölti be a 18. életévét). 

A szakra jelenleg a középiskola 10-11. évfolyamati végzők is, azaz az érettségi vizsga megkezdése előtt állók is jelentkezhetnek! Ők eredményes felvételi vizsga esetén a táncművészeti tanulmányaikat meg is kezdhetik az Nftv. 101. § (3) bekezdése alapján, illetve a hallgatói jogviszonyban végzett szakmai ( klasszikus balett) tanulmányaik első két évfolyamával párhuzamosan a középiskolai tanulmányaikat a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnázium és Kollégiumban tudják befejezni.