Hallgatóknak

Diákhitel információk

2020.12.16.

 

Általános tájékoztató: Diakhitel_tajekoztato

Továbbtanulás pénzügyi tervezése videó – hallgatók által készített interjú:https://www.youtube.com/watch?v=gRM-GvVJrbM&feature=youtu.be

Fektess a jövődbe! – Prezentációs videó: https://www.youtube.com/watch?v=_BNKjJTaNIw&t=162s&ab_channel=Di%C3%A1khitelK%C3%B6zpont

Diákhitel az Online pályaválasztó fesztiválon – személyes interjú: https://www.youtube.com/watch?v=kGtdnTZF0So&t=410s&ab_channel=Di%C3%A1khitelK%C3%B6zpont

2020.12.02.

Tájékoztató 18. életévét még be nem töltött, hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákhitel igénylők részére:

Az MTE táncművész BA képzés sajátosságából adódóan előfordulhat, hogy a szakon tanuló hallgató még nem töltötte be a 18. életévét.
A Diákhitel Központ a diákhitel igénybevételének lehetőségét, illetve az azt lehetővé tevé szerződés megkötését számukra sem korlátozhatja. A Ptk. rendelkezése alapján a korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy érvényesen köthet szerződést, jognyilatkozatának érvényességéhez azonban törvényes képviselőjének jóváhagyása szükséges. A Diákhitel Központ eddigi szerződéskötési gyakorlata megváltozik: a korábbi, szerződésen szereplő törvényes képviselő aláírása helyett külön nyilatkozatot kell tennie a törvényes képviselőnek a 18 év alatti hiteligénylő hitelszerződéséhez.
Az elektronikus hiteligénylő rendszer fejlesztésének időtartama alatt a 18. életévüket be nem töltött hallgatók hiteligénylésekhez az alábbi linken elérhető “Hozzájáruló Nyilatkozat” nyomtatványt kitöltve a diákhitel kérelem mellé kell csatolni. 

Hozzájáruló nyilatkozat:

Hozzájáruló nyilatkozat hallgatói hitelszerződés megkötéséhez (002)

2020.11.13.

A Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbítja az általános hiteltörlesztési moratóriumot.

A Diákhitel Központ Igazgatósága arról döntött, hogy a 2020. március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratóriumot 2021. június 30-ig meghosszabbítja. Ennek megfelelően a meghosszabbított hiteltörlesztési moratórium – szűkítés nélkül – a Társaság összes törlesztési szakban lévő 114.000 ügyfelére kiterjed.

A 2021. június 30-ig meghosszabbításra kerülő általános törlesztési moratórium kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a 2021 I. féléve során törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is valamennyi Diákhitel termék esetén. A Diákhitel Központ Igazgatóságának döntése alapján a diákhitelek törlesztési kötelezettségének felfüggesztése 2021. január 1-jén automatikusan meghosszabbodik, ahhoz külön nyilatkozatot az ügyfeleknek nem kell tenniük. A meghosszabbított moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve nem mond fel nem teljesítő hitelszerződéseket.

A fennálló tőke- és kamattartozások – az eddigi szabályoknak megfelelően – önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetők, a beérkező törlesztéseket a Diákhitel Központ erre vonatkozó külön kérelem nélkül ingyenes előtörlesztésként elszámolja. Az önkéntes törlesztések a moratórium ideje alatt – 2021. június 30-ig – bármikor egyoldalúan felfüggeszthetők. A hiteltörlesztési moratórium kapcsán felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a Diákhitel Központ telefonos és online ügyfélszolgálata nyújt felvilágítást, valamint minden fontos információ megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon és a Diákhitel Központ Facebook oldalán is.