Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Tavaszi Nyílt nap a Magyar Táncművészeti Egyetemen 

By 2023.03.09.No Comments

Nyílt napot hirdet 2023. március 24-én péntelen és másnap, 25-én a Magyar Táncművészeti Egyetem. A december eleji felsőoktatási Nyílt nap és a januári első felvételi kör szép sikere után az intézmény oktatói és vezetői bíznak abban, hogy ismét sokan ellátogatnak az egyetemre és többen közülük felvételt nyernek az MTE táncművészképzés előkészítő szakirányaira.

Az egyetem várja azoknak a gyermekeknek és szüleiknek az érdeklődését, akik áprilisban és májusban szeretnének a Magyar Táncművészeti Egyetem felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra jelentkezni.

Ahogy arról korábban az egyetem rektora, Fodorné Molnár Márta is beszélt január elején, „…igazán örömteli volt, hogy a felvételire érkező gyermekek között sok volt az ügyes, tehetséges fiatal, ami erős évfolyam indítását teszi lehetővé.” Azonban van még lehetőség bejutni a képzésekre, amely a jelentkezők magas száma miatt az egyetem magas képzési színvonalához méltó lesz.

A balettművész előkészítőre érkező gyerekek nem lehetnek 12 évnél idősebbek, míg a moderntánc és színházi tánc szakirány iránt érdeklődők 16 évesnél nem lehettek idősebbek.

A maszk használata mindenki számára kötelező!

Kérjük részvételi szándékukat erre a LINKRE kattintva jelezzék:

A Nyílt nap előzetes programja:

2023. március 24., péntek:

13.00 Tájékoztató

13:40 Szakmai órák

2023. március 25., szombat:

Gregor Hatala balett mesterkurzusa Hogyan működik egy táncművészeti egyetem? – alcímmel.

A  kurzus az MTE Facebook oldalán streamen követhető.

Maszk használata itt is kötelező.

A pontos szombati menetrend:

08.30 – 10.00 Gregor Hatala – Tálos Vivien, V. és VI. évfolyam, balett

10.10 – 11.40 Gregor Hatala – Tálos Vivien , VII. és VIII. évfolyam, balett

11.50 – 13.20 Gregor Hatala – Tálos Vivien, VI. fiú évf., VII. és VIII. évfolyam , emelés

Emellett továbbra is várjuk 2023. tavaszán felvételizőket az MTE által szervezett előkészítőkre.  Az előkészítő foglalkozások során a jelentkezők gyakorlati csoportos és személyes felkészítést kapnak a szakonként és szakirányonként meghatározott felvételi követelmények teljesítéséhez.

Az előkészítőn való részvétel ugyan nem garancia a képzésre történő felvételre, de betekintést enged a felvételi folyamatba, a gyakorlati elvárások megvalósításába, ezzel a felvételizők magabiztosságot szerezhetnek a felvételi vizsgára.

Az előkészítőkről részletesen az egyetem Facebook oldalán, ITT olvashat.

Megszakítás