Skip to main content
Gimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Szalagavató a Nádasi Ferenc Gimnáziumban (videóval)

By 2024.03.12.március 19th, 2024No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumában március 9-én, szombaton került megrendezésre az intézmény egyik legmeghatóbb és legszebb ünnepe, a szalagavató. A 11. évfolyam emlékezetes műsorára és az azt követő ünnepélyes szalagtűzésre az ifj. Nagy Zoltán Színházteremben került sor.

A 11. A és 11. B osztályok által szervezett ünnepség programjában ezúttal is sok kedves, vicces műsorelem kapott helyet, többek között a balettosok és a modernesek vetélkedője, melynek során három fordulóban – IQ párbajban, stíluspárbajban és táncpárbajban – mérték össze a tudásukat a csapatok.

A 11.A-sok egy olyan táncstílusban mutatták meg magukat, amellyel most találkoztak először, lendületes hip-hop bemutatójukkal fergeteges hangulatot teremtettek a színházteremben.

Fotók: Csillag Pál

Hasonlóan elsöprő sikert aratott a néptáncosok két táncprodukciója, valamint ötletgazdag műsora, amely a végzős 12.C osztály hétköznapjait felidéző diákparódiákból állt.

A szalagtűzés komoly és megható pillanatait követően került sor a Bálkirály és Bálkirálylány megválasztására és a mindig emlékezetes, az idő múlását szépen felidéző vetítésre a végzős tanulók elmúlt éveiről.

A keringő – hol máshol, ha nem a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumában – feledhetetlen volt, és minden pillanatában felidézte a legszebb báli hagyományokat.

A műsort követően a szülők és a hozzátartozók a frissen felszalagozott 12. évfolyam diákjaival közösen táncoltak, fotózkodtak a színpadon.

Köszönjük az osztályfőnököknek, Németh Ibolyának és Hegyes Gábornak a szervezést, valamint a műsorban való közreműködést a 11. évfolyamnak, és a 9.a, 9.b, 10.a néhány tanulójának a ,,vendégszereplést”. Az ünnepségről készült videó itt megtekinthető.

Gratulálunk a 12. évfolyam tanulóinak, és sok sikert kívánunk az érettségire való felkészüléshez!

Megszakítás