Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

A Táncház napján a Néptánc szakirány hallgatói is részt vettek

By 2024.05.08.No Comments
A Hagyományok Háza szervezésében szombaton került sor a Táncház napjára, melynek ünneplésére meghívást kaptak a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc szakirányának hallgatói, oktatói is.

Az első táncház megrendezésének 52. évfordulóján ország-, világszerte ismét számos program várta mindazokat, akiket már magával ragadott a népzene, néptánc sodró világa és azokat is, akik csak most kóstoltak bele. Mivel a Magyar Táncművészeti Egyetem képzési palettájában kiemelten fontos és sikeres a néptáncművész képzés, így örömteli volt, hogy a Néptánc szakirány több fontos ponton be tudott kapcsolódni a Táncház napjának programsorozatába.

A központi rendezvényre a tavaly bevált helyszínen, a Liszt Ferenc tér Zeneakadémia előtt részén került sor, ahol egész délután élőzenével kísért tánc- és énektanítás, kiadványárusítás és kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket. De volt flashmob a Deák téren, karitatív moldvai táncház és szatmári tánctanítás, amelyek remekül sikerültek.

A Néptánc szakirány nem vallott szégyent! Ónodi Béla DLA, mint a Néptánc Tanszék vezetője több eseményen is ott volt és örömmel továbbította a szervező Hagyományok Háza köszönetét.

“Nagyon fontosnak tartom, hogy az amatőr néptánc mozgalommal való kapcsoltunk szorosabb és folyamatos legyen, mert ők adják a képzésünk utánpótlását. Úgy gondolom, a Táncháztalálkozón való részvétel és a mostani vállalás jelentősen segíti mindezt, ami hangsúlyos az Egyetem számára – mondta el Ónodi Béla.”

 

Fotók: Dusa Gábor 
Megszakítás