Skip to main content
Hírek

Az MTE diákjainak nyilatkozata

By 2020.08.03.augusztus 28th, 2020No Comments

Ezúttal mi, a Magyar Táncművészeti Egyetem jelenlegi diákjai, hallgatói illetve nemrégiben végzett hallgatói szeretnénk megszólalni az iskolánkat ért vádakkal kapcsolatban, hiszen nem nézhetjük tovább tétlenül, hogy múlt és jelen keveredik össze a most hirtelen előkerülő, sérelmek lavinájában, így ezzel a mai Magyar Táncművészeti Egyetemet illetik olyan vádakkal, amelyek az iskolai diákközösség tudomása szerint a jelenre nem igazak. Mi csupán azt tudjuk leírni, amit a saját bőrünkön tapasztalunk nap mint nap az egyetemen, aki mégis kíváncsi a mi nézőpontunkra, tisztelettel megköszönjük, ha elolvassa az alábbiakat.

Igazán együttérzünk azokkal a volt diákokkal, akiket iskolánkban a múltban sérülések érhettek, azzal is egyetértünk, hogy ennek következménye kell, hogy  legyen, iskolánk vezetője ezért is adta ki nyilatkozatát.

A felszólalók végzése óta eltelt pár évtizedben sok minden változott. A cikkben álnéven megszólaltatott szülő állításai kifogásolhatóak, hiszen minden diák tudja, ha valaki figyelmeztetőt kap félévkor, az sejteti a lehetséges eltanácsolás veszélyét. Ilyenkor jellemzően a Mesternők, Mesterek a figyelmeztető okán behívják az érintett gyerekek szüleit,elképzelhető,hogy más iskolán kell gondolkodniuk. Szülői értekezletet is rendszeresen tartanak évente többször, de fogadóórán és egyéb alternatív alkalmakkor, szükség esetén rendelkezésre állnak.

Az év végi vizsgák szokásosan május végén és június elején zajlanak. Ennek eredményét legkésőbb az évzárón, bizonyítványosztáskor tudja meg mindenki.

Mivel ez az iskola professzionális táncosokat képez, nagy kitartás szükséges a kemény fizikai és mentális terhelés miatt. Ebben sokszor segítünk egymásnak, ha látjuk a másikon, hogy kicsit elfáradt. Ezekből aztán szoros barátságok alakulnak. Az egészséges rivalizálás ebben a szakmában előre vihet, hisz ha látjuk a másikon, hogy kicsit többet forog, mi is buzgón gyakorolunk, hogy nekünk is menjen. Ebben a légkörben mindenki tiszteli egymást és természetesen előfordul, hogy van aki több, nagyobb szerepet kap, de az osztályok minden tagjának lehetősége nyílik színpadra lépni az évek során.A legtöbb Mester szívét, lelkét kiteszi minden tanítványáért, de szakmai felelősségükhöz tartozik, hogy a kiemelkedő tehetségekre odafigyeljenek.

Így kérjük önöket, ne ássák méltatlanul lejjebb szeretett iskolánk hírnevét ! Hagyjanak minket nyugodtan dolgozni, mert ehhez legalább annyi jogunk van,mint önöknek a véleménynyilvánításhoz.  Hisz mi minden nap örömmel megyünk be az üvegajtón.

Antoneta Turk
Bán Kata Borbála
Barkóczi Réka
Barta Réka
Bondor Léna
Bondor Málna
Borbély Szabolcs Zsolt
Cozzani Valeria
Csípán Csenge
Deák Bálint
Deltai Zsófia
Ellenrieder Rubina
Ertl Balázs
Faragó Lili
Giuriato Marco
Gorondi Eszter
Gribovszki Sámuel
Gubicak Petra
Hajós Diána
Kathona Zorka Sára
Kecskeméti Gergely
Kőhler Kitti Noémi
Khishig Demberel
Lengyel Dorottya
Magyar Dóra
Mayu Beppu
Nagy Gvendolin
Oláh Nóra
Panczél Bodza
Pleskó-Horváth Izabella Eperke
Póda Petra
Ricardo Yibrail Sánchez Gracía
Sefkovics Máté
Szabó Kincső
Szabó Marcell
Szelényi Dóra
Szendrey Rebeka
Szendrődi Eszter
Szűcs Liza Zsófia
Tran Viktória
Varga Dániel
Vistyik Lara

+ 26 diák, akik a nyilatkozatot szintén aláírták, de nevüket nem kívánják nyilvánosságra hozni

Budapest, 2020. augusztus 2.

Megszakítás