Skip to main content
HírekKiemelt

Bécs és Peking: Nem csak jelenlét, siker!  

By 2022.07.26.No Comments

Az MTE hallgatói az elmúlt tanévben összesen nyolc nemzetközi versenyen mutathatták be tudásukat.  Az eseményeken 70 hallgatónk vett részt és 19 alkalommal szereztek dobogós helyezést. Az elmúlt tanév jó eredményeinek összegzését Béccsel és Pekinggel folytatjuk.

2021 októberében a Ballet Grand Prix Vienna (BGPV) online versenyén 12 hallgatónk csillogtatta meg tudását, komoly eredményekkel, amely nem csak a Táncművészeti Egyetem, a magyar tánc- és balettművészet hírnevét is tovább öregbítette. A versenyen Nagy Gvendolin egy remek első, Dobra Janka 2. helyezést ért el.

Dobra Janka (Fotó: Csillag Pál)

Mellettük azonban mindenképp ki kell emelni, hogy Németh Lili, Bajza Gréta, Kökény-Hámori Kamill, Csípán Csenge, Lengyel Dorottya, Fülöp Anna, Getta Giurato Marco Giuseppe, Katarina Buzic és Kakita Nozomni is gyönyörűen szerepeltek.

Pár héttel később, decemberben rendezték a pekingi verseny döntőjét, amelyen online formában vett részt négy hallgatónk. Csípán Csenge, Fülöp Anna, Kakita Nozomni és Nagy Gvendolin szép munkát végeztek és jó eredményeket könyvelhettek el.

Csipán Csenge és Hiraku Saito (Fotó: Csillag Pál)

Büszkék vagyunk a Magyar Táncművészeti Egyetem világhírű tánc- és táncpedagógiai hagyományaira.

Ahogy azt korábban megírtuk: a 2021/2022-es tanévben összességében a nemzetközi online vagy jelenléti versenyeken 7 MTE hallgató szerzett első, hat-hat második és harmadik helyezést.  Mellettük döntőbe még 4 hallgatónk került és a középdöntőig jutott két növendékünk. Szívből gratulálunk minden hallgatónak, a felkészítő mestereknek és oktatóknak!

Megszakítás