Skip to main content
Hírek

Czank Lívia: Szép, zárt világ – Az első balettlépésektől a színpadig c. könyvének bemutatója

By 2020.08.28.október 16th, 2020No Comments

Szeretettel meghívjuk növendékeinket és hallgatóinkat Czank Lívia: Szép, zárt világ – Az első balettlépésektől a színpadig c. könyvének bemutatójára.

Helyszín: Magyar Táncművészeti Egyetem ifj. Nagy Zoltán Színházterem
Időpont: 2020. szeptember 03.
Kezdés: 11:30

A közönség a balettet könnyűnek és légiesnek látja. Ez az életpálya azonban a próbatermekben és a kulisszák mögött nehéz. A táncosok tisztában vannak vele, hogy a fegyelem a hivatásuk része és ennek tudatában, már egészen kicsi koruktól elhivatottan készülnek, hogy balettművészek legyenek.

Czank Lívia, újságíró, író, fotóművész egy teljes tanévet töltött a Magyar Táncművészeti Egyetem balettnövendékeivel, részt vett az év összes fontos eseményén, beszélgetett a hallgatókkal, mesterekkel és az egyetemi dolgozókkal. Vallomásaikból körvonalazódnak cselekvéseik mozgatórugói, nehézségeikről és örömeikről egyaránt képet kapunk. Különleges képességű, „kiválasztott” gyerekeket ismerünk meg, akik alázatosak, maximalisták, összetartóak és rendkívül önállóak. Az izgalmas beszámolókat, a szerző művészi szépségű fotói egészítik ki, amelyek bepillantást engednek e szép, zárt, rengeteg buktatóval teli, sokak számára eddig ismeretlen világba.

Megszakítás