Skip to main content
Hírek

Egy szép este, amikor újra közösen ünnepelhettünk

By 2021.11.18.június 19th, 2022No Comments
November 12-én, pénteken este a Nemzeti Táncszínházban került sor a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek előadására.

 

A jövő csillagai est több ok miatt is különleges volt. Tulajdonképpen három szempontból is annak nevezhető ez a művészileg és emberileg egyaránt felemelő este.
Egyrészt a teltházas, az MTE tradicionális, szakmailag majd a teljes palettát bemutató előadására a koronavírus-járvány miatt most több mint egy évet kellett várni. Másrészt az intézmény a modellváltó egyetemek közé tartozva először mutathatta meg szakmai tudását és művészeti színvonalát az új formátumban. A modellváltás egy lehetőség, amelyben a meglévő értékeket megtartva és továbbfejlesztve kell új úton járni. Aki látta a kétszer 45 perces előadást a Nemzeti Táncszínházban pénteken este, az tudja: erre minden alap adott.
Harmadrészt, de egyáltalán nem utolsó sorban, a rendezvényen Fodorné Molnár Márta az MTE megbízott rektora személyesen és külön is köszöntötte a 80. életévét nemrég betöltő Dózsa Imre Kossuth-díjas táncművészt. A mb. rektor felidézte a kiváló művész, pedagógus és intézményvezető pályáját, amelyet a 4. sorban helyet foglaló művész meghatottan hallgatott.
Köszönjük a hallgatók és oktatóik, tanáraik áldozatos munkáját!
Megszakítás