Skip to main content
Uncategorized @hu

Egyetemünk vendége volt a brazil nagykövet asszony

By 2022.07.08.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Fodorné Molnár Márta a héten fogadta Susan Kleebankot, Brazília budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét. A megbeszélésen, amelyen az MTE több vezető oktatója is részt vett, együttműködési lehetőségekről esett szó.

Susan Kleebank nagykövet asszony és Lencsó Lilla, a Brazil Nagykövetség munkatársa vett részt a kiváló hangulatú megbeszélésen. Az MTE képviseletében a delegációt Fodorné Molnár Márta rektor, Gáspár Emese innovációs rektorhelyettes, Macher Szilárd oktatási rektorhelyettes, Nagy Tamás, a Művészeti Tanács elnöke és Bartha Zsófia művészeti menedzser fogadta.

A látogatás célja a kölcsönös bemutatkozáson túl az együttműködési lehetőségek feltérképezése, megvitatása volt. Rengeteg értékes ötlet hangzott el.

Különösen fontos lehet, hogy a nagykövet asszony elmondása szerint, korábbi svájci kiküldetése során működő és előremutató együttműködéseket sikerült kialakítania a kultúra területén. Susan Kleebank hangsúlyozta, országa számára fontos a kulturális kapcsolatok magas szintű ápolása Magyarországgal, ezen belül a tánc és a zene kiemelt szerepet kaphat, ahogy az svájci munkája során is történt. Hazánkban is erre törekszik, amelyben természetesen a Magyar Táncművészeti Egyetem kiváló partnere lehet.

Szó esett emellett többek közt hallgatócserék lehetőségéről, csoportok és oktatók utazásáról és ösztöndíj-rendszer kialakításáról is.

Susan Kleebank ajándékba egy kötetet is magával hozott, amely a Holokauszt elől Brazíliába menekülő magyar művészeket mutat be.

Vendégeink nyitottan és roppant felkészülten érkeztek az egyetemre, amit köszönünk. A megbeszélés után Fodorné Molnár Márta, az MTE rektora elmondta, biztos abban, hogy egy remek szakmai kapcsolat első lépéseit tették meg egy lenyűgöző kultúrájú ország nagykövetével.

Várjuk a folytatást!

 

Megszakítás