Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Játék – a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős néptáncművészeinek műsora

By 2022.12.19.No Comments

Az MTE végzős néptáncművészei ismét a Kárpát-medence folklórját vitték színpadra, amikor pénteken a Magyar Táncművészeti Egyetem ifj. Nagy Zoltán színháztermében nagy sikerrel mutatták be a Játék című előadást.

Az előadás hol koreografált, hol improvizatív formában, szólókkal, kis- és nagy csoportban egyaránt megmutatta a Kárpát-medence táncait. A hallgatók számára komoly feladat volt az egész előadás alatti színpadi jelenlét, mert a táncokat különböző játékok, énekek, játékos formák kötötték össze, így egy pillanatra sem eshettek ki a fellépők a műsor menetéből. Az alkotók bíznak abban, hogy ezzel a kissé rendhagyó előadással valóban maradandó élményt adtak a nézőknek.

Fotók: Csillag Pál

A végzős néptáncművészek: Árva Tamás, Bálint Szintia, Bessenyi Nándor, Bognár Adriánn, Fülöp Balázs, Egyed Mátyás, Fodor Virág, Géczi Csilla, Hudák Dorka, Kis Viki, Kiss Bálint, Kovács András, Králik Jázmin, Málits András, Molnár Benedek, Monostori Ivett, Nagy Csomor Márton, Nagy Kamilla, Peszlen Csilla, Rimóczi Luca, Simon Dóra, Szappanos Lili, Székely Máté és Takács Bence.

Az évfolyam mesterei: Appelshoffer János, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde és Végső Miklós.

Zene: Hegedűs Máté és zenekara

Köszönet a Stúdió munkatársainak: Ferenczi Attilának, Pogány Domokosnak és Kálmán Salamonnak.

 

 

Megszakítás