Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Jegyvásárlás az MTE Diótörő előadására!

By 2022.11.18.No Comments
Jeles elődök nyomán a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatói által készített koreográfiával, az egyetem növendékeinek és hallgatóinak részvételével idén is megtekinthetó az egyik örök klasszikus, Pjotr Iljics Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve. Várjuk az érdeklődőket december 2-tól az MTE ifj. Nagy Zoltán színháztermébe, a Diótörő keresztmetszet c. előadásra.

Karácsony este van. A Marika és családja a meghívott vendégekkel együtt tölti az ünnepet. A gyerekek figyelmét egy későn érkező vendég vonja magára. Ő Drosselmeyer úr, aki Marikának egy különleges babát hoz ajándékba: a Diótörőt.

Az ünneplés a vége felé közeledik, búcsúznak a vendégek, és Marika aludni tér. Álmában harcias egerek bújnak elő, de a Diótörő nagy csatában – és Marika segítségével! – legyőzi az Egérkirályt, majd mesebeli tájra indul Marikával. A kislány álmában Mária Hercegnővé válik, aki mellett ott a Herceg: a hős Diótörő, aki mesebeli birodalmába vezeti menyasszonyát: birodalmának lakói táncukkal gyönyörködtetik a vendégeket. Azonban az álom gyorsan véget ér – itt az ébredés ideje, ezzel az előadás vége.

A diótörő Pjotr Iljics Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve. A történet alapját E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című meséje képezi.  A nagy sikerű ősbemutatóra 1892. december 18-án került sor a szentpétervári Mariinszkij színházban. A Magyar Királyi Operaházban először 1927. december 21-én mutatták be Brada Ede koreográfiájával. 95 éve, de a darab megunhatatlan.

Az előadássorozat december 2-án kezdődik a Magyar Táncművészeti Egyetem Ifj. Nagy Zoltán Színháztermében.

Várjuk a gyerekeket, szülőket, érdeklődőket a Diótörő keresztmetszet c. előadásra.

Megszakítás