Skip to main content
Hírek

Kinevezték Fodorné Molnár Mártát az MTE rektorává

By 2022.02.15.június 19th, 2022No Comments

A Sándor-palotában, Áder János köztársasági elnöktől vette át rektori kinevezését Fodorné Molnár Márta, egyetemi tanár. A Magyar Táncművészeti Egyetem vezetőjének megbízatása öt évre szól.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Táncművészeti Egyetem szenátusi ülésén a jelölt meghallgatása után a tagok Fodorné Molnár Márta rektori kinevezésére tettek javaslatot, amelyet a Magyar Táncművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma elfogadott.

Áder János köztársasági elnök (j) a Magyar  Táncmûvészeti Egyetem rektorává nevezi ki Fodorné Molnár Márta egyetemi tanárt (k) a Sándor-palotában 2022. február 14-én. Balra Haszonicsné Ádám Mária, a KEH fõigazgatója. (Fotók: MTI)

Áder János köztársasági elnök 2022. február 14-én a Sándor-palotában adta át a rektori megbízatását Molnár Mártának. Az eseményen jelen volt többek közt, Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár; Kiss János, a Magyar Táncművészeti Egyetemet fenntartó kuratórium elnöke,  Kossuth-díjas balettművész és Dr. Fodor Eszter, az immár kinevezett rektor asszony lánya.

Az ünnepélyes átadást követően a jelenlévők kötetlen, jó hangulatú és sokszínű beszélgetést folytattak Áder János köztársasági elnökkel.

A kinevezés után a rektor asszony a Sándor-palota előtt nyilatkozott az MTE stábjának, amit ITT lehet megtekinteni.

Az egyetem új vezetőjének jó munkát és jó egészséget kívánunk!

Megszakítás