Skip to main content
Hírek

Klasszikus balett felvételi júniusban

By 2022.05.30.június 19th, 2022No Comments
Magyar Táncművészeti Egyetem felvételt hirdet a 2022/23-as tanévre felsőfokú táncművész képzés előkészítőre, klasszikus balett szakirányon. Elsősorban azok a lányok és fiúk jelentkezhetnek, akik a 2021/22-es tanévben fejezik be az általános iskola 4. osztályát és nem idősebbek 12 évesnél. Várunk minden érdeklődőt, hogy minél több gyerek ismerje meg ezt a csodálatos hivatást.

 

Az összesen kilenc éves balettművész képzés a hivatásos táncművész pályára készít fel, ebből az első hat év az előkészítő, melyet – sikeres felvételi vizsga esetén – három év felsőoktatási alapképzés követ, ami egyetemi BA-oklevéllel zárul. A növendékek a mindennapos (rendszeres színpadi fellépéseket is magába foglaló) szakmai gyakorlati képzéssel párhuzamosan közismereti tanulmányaikat az egyetem nyolc osztályos Nádasi Ferenc Gimnáziumában végzik. A Columbus utcai campuson igény esetén kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.
A felvételi vizsga célja a megfelelő testalkatú, táncos adottságokkal és művészi készséggel rendelkező gyerekek kiválogatása. A bizottság nem vár el előképzettséget vagy táncprodukciót, hanem adottságokat és képességeket vizsgál.

A jelentkezési határidő: 2022. június 14. (kedd)

A felvételi vizsga dátuma: 2022. június 16., (csütörtök) 11:00

Minden további információ megtekinthető az alábbi linkre kattintva.
Ebben a videóban Fodorné Molnár Márta, az MTE rektor asszonya elmondja, hogy miért érdemes a Magyar Táncművészeti Egyetemre járni.

Fontos információ, hogy az iskola kollégiumi szálláslehetőséget és minden más szükséges eszközt, támogatást megad a növendékeknek, valamint a gyermekek ellátása is kedvezményesen biztosított.

Megszakítás