Skip to main content
Hírek

Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet diplomaosztója

By 2021.09.24.május 11th, 2022No Comments

2021 szeptember 17-én került megrendezésre a Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet diplomaosztója és tanévnyitó ünnepsége a Magyar Táncművészeti Egyetem Ifj. Nagy Zoltán Színháztermében.

Az ünnepségen a Magyar Táncművészeti Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának képviseletében Bozsik Yvette Kossuth-díjas magyar balettművész, koreográfus, rendező, érdemes művész, egyetemi tanár vett részt. A Magyar Táncművészeti Egyetem képviseletében Fodorné Molnár Márta megbízott rektor és Topolánszky Tamás a Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet igazgatója adták át a diplomákat és köszöntötték a hallgatókat.

„A végzettek esetén bízom abban, hogy tanulmányaik során egyetemünk kiváló oktatóitól a gyakorlatban jól hasznosítható tudásra, valamint a művészet, a táncművészet, illetve a tánc oktatásának szeretetére, a mindenen átsegítő kitartásra és hitre is szert tettek és jóleső érzéssel fognak az itt eltöltött időre emlékezni. Legfőképp abban bízom, hogy a tánc öröme végig kíséri az életüket. A búcsúzóknak sok örömöt kívánok a munkájukhoz, a hallgatóknak pedig sok sikert a tanulmányaikhoz.” – mondta Fodorné Molnár Márta köszöntő beszédében.

Bozsik Yvette a Kuratórium tagja hangsúlyozta, hogy milyen egyedülálló a Magyar Táncművészeti Egyetem, annak az infrastruktúrája és a közössége. A több mint húsz éves tanári pályája során a koreográfusok legjavát tanította és mindvégig azzal a mottóval tette, hogy a szakmaiság és emberség a legfontosabbak értékek annak érdekében, hogy a hallgató feltudjon nézni emberként és művészként is a tanárára.

A diplomák kiosztása előtt Taba Benjámin csodálatos zongorajátékát hallgathatta meg a közönség, aki előbb táncművész szakon majd pedig tánctanár szakon szerzett diplomát.

A felsőoktatási tanulmányaikat most megkezdő új hallgatók fogadalomtételével folytatódott az esemény, majd ezt követően a diplomák ünnepélyes átadása következett. A friss diplomások fogadalomtétele után Kerekes Krisztián János táncos és próbavezető szak modern társastánc szakirányon végzett hallgató búcsúzott az egyetemtől a végzősök nevében.

A diplomaosztó és tanévnyitó további ünnepeltek köszöntésére is kiváló alkalmat nyújtott. A Magyar Táncművészeti Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi docensi címet szavazott meg Társastánc és Divattánc Tanszék egyik oktatójának Dalotti Tibornak.

Az egyetem művészképzésére felkészítő Vidéki Tehetségcentrumok köre idén tovább bővült. Tavaly még csak Szeged és Oroszlány egy-egy iskolája, ill. tanára viselhette ezt a címet; ehhez társult idén Miskolc, Nyíregyháza és Eger egy-egy iskolája. Közülük az egri képzés vezetője Mirkóczki Zita vehette át a Merényi Zsuzsa-díjat 2021-ben, melyet a Noverre Alapítvány adományoz a Magyar Táncművészeti Egyetemmel is jó kapcsolatokat ápoló, kiváló, alap- vagy középfokon oktató pedagógusoknak.

Megszakítás