Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

A jövő csillagai/Lépésről-lépésre Gála

By 2022.10.05.október 10th, 2022No Comments

Válogatás a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak műsorából a Nemzeti Táncszínházban.

Jegyrendelés

Színes és egyre gyorsabban változó a jelenkor táncművészeti színtere. Folyamatosan új és újabb kihívásokra készíti fel tehát növendékeit és hallgatóit a legmagasabb szintű hazai táncművészképzés. Ma már ahány alkotó, annyi stílus; ahány társulat, annyi munkamódszer, miközben ország-világ művészeti műhelyei között immár nyitott az átjárás lehetősége is. A fiatalok által tanult repertoár így felöleli a klasszikus remekművek részleteitől kezdve a múlt, a közelmúlt és a jelen eltérő stílusú és műfajú alkotásait is. Ebbe az előremutató munkafolyamatba kínálunk Önöknek betekintést ezen az estén is.

Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének növendékei-hallgatói, akiket évfolyamvezető mestereik készítenek fel, valamint meghívott vendégeik.

A műsort összeállította: Fodorné Molnár Márta rektor és Macher Szilárd oktatási rektorhelyettes

Megtáncolt tér

Életre kelnek a Nemzeti Táncszínház falai és elemei: Lőrinc Katalin és a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori és jelenlegi hallgatóinak performansza
Nemzeti Táncszínház – Előtér / 2022. október 19. 18:30 (25’)

Lőrinszky Attilával, a szóló nagybőgő hazai nagymesterével 2012 őszén hozott össze a véletlen. Improvizációink során (legyen az a szabadban, múzeumban, kávéházban, előcsarnokban) nem is tudni, ki kezdi: a tér inspirálja a mozgást, a mozgás a zenét, vagy a zene a mozgást, – e kettőt a jelenlévő befogadók; egy biztos: a pillanat dönt. (Lőrinc Katalin)

 

Rendező: Lőrinc Katalin
Tánc: Lőrinc Katalin, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori és jelenlegi modern szakirányú művészképzős hallgatói
Zene: Lőrinszky Attila
Megszakítás