Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Miként dokumentálható, tárolható és kutatható a táncművészet?

By 2024.03.04.No Comments

Az elmúlt héten a tánckutatás témakörben is volt egy jeles nap. A Magyar Tudományos Akadémia Tánctudományi Munkabizottsága azzal a céllal szervezett beszélgetést Bozsik Yvette Kossuth-díjas alkotóval, a Magyar Táncművészeti Egyetem Koreográfus Tanszékének vezetőjével, hogy többen közösen gondolkodjanak arról: miként dokumentálható, tárolható, kutatható a táncművészet?

A felemelő és gondolatébresztő, mégis kedélyes és jókedvű beszélgetést a MU Színház kávézójában Lőrinc Katalin moderálta., aki szimplán illékony művészetnek hívta a táncművészetet, nem véletlenül.

A beszélgetésen Sándor L. István felfedte, milyen internetes orgánumokat vagy könyvtárakat keresett fel azért, hogy a művésznő 30 éves alkotói munkásságáról készülő kötetéhez megtalálja a legfontosabb dokumentumokat, filmeket, kritikákat.

A személyesen, valamint online is jelenlévő  20 fő érdekes beszélgetésnek lehetett részese, ahol olyan alapvető kérdések merültek fel, mi lehet egyáltalán a művészet szerepe ma, és vajon mi a jövője a művészetet dokumentáló könyveknek, valamint a kritika műfajának?

 

Megszakítás