Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemeltUncategorized @hu

Nagy Tamás a Budapest Ballet Grand Prix-ről beszélt a Klasszik Rádióban

By 2023.01.05.No Comments

Tartalmas beszélgetés készült Nagy Tamással, a Budapest Ballet Grand Prix versenyigazgatójával, a Magyar Táncművészeti Egyetem Művészeti Tanácsának elnökével a Klasszik Rádió Intermezzo című műsorában.

Az interjú fő témája a hazai és nemzetközi kulturális életben és elismert táncművészeti körökben nagyon jó fogadtatásra találó Budapest Ballet Grand Prix volt, amely hosszú idő után elsőként, más kezdeményezéseket megelőzve fogalmazta meg, hogy egy komoly balettversenyre szüksége van Magyarországnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: A BBGP célja, hogy Közép-Európa és a kontinens ismert és elismert balettversenye legyen öt esztendőn belül. A komoly mércét figyelembe véve az esemény szervezőbizottsága mindent elkövet, hogy már a nyitórendezvény megfeleljen a legmagasabb szintű elvárásoknak. A verseny megrendezése megmérettetést és kitekintést jelent a nemzetközi táncéletbe a fiatal táncosok számára, a legkiemelkedőbbeknek ösztöndíjat, illetve pályakezdési lehetőséget teremt, valamint a magyar kultúra, a magyar táncművészet és táncoktatás értékeit, eredményeit tudja közvetíteni a nagyvilág felé.

Erről és sok más témáról is beszélt Nagy Tamás a műsorban.

Az adás ITT hallgatható meg.

Megszakítás