Skip to main content
Hírek

Sebestény Katalin születésnapi ünneplése

By 2020.10.07.október 20th, 2020No Comments

Borsa Miklósné Sebestény Katalin 80. születésnapját ünnepelték volt tanítványai és kollégái vasárnap fia, Borsa Miklós valamint Castillo Dolores, Popova Aleszja és Kazinczy Eszter szervezésében. Szerencsére sikerült titokban tartani az előkészületeket, így a meglepetés valóban nagy volt. Az ajándékok között a 80 szál rózsa mellett egy személyesen a Mesternőnek készült fotóalbum is volt, mely balettművészi és pedagógusi pályafutását is megörökítette.

Sebestény Katalin a Magyar Állami Operaház szólistájaként többek között olyan vezető szerepeket táncolt,mint a Gajane Aisája, a Párizs lángjai Teréze, a Spartacus Júliája, a Giselle Myrthája, vagy Maurice Béjart által koreografált Tavaszünnep című darab Kiválasztott lány főszerepe.

A Magyar Táncművészeti Egyetem professor emeritája 50 éve tanít intézményünkben. Első végzős évfolyama 1977-ben, az utolsó pedig 2007-ben lépett fel az Operaházi vizsgakoncerten és tanítványai között a Kossuth-díjas Popova Aleszja mellett olyan sikeres művészek voltak, mint Balaton Regina, Castillo Dolores, Lippai Andrea, Bokor Zsuzsanna, Süveges Nóra, Barabás Marianna és Gyarmati Zsófia és Pisla Artemisz. Évtizedek óta tanít a táncpedagógus képzésen, ahol a leendő balettmesterek az általa átdolgozott klasszikus balett metodika tankönyvből tanulnak.

A Magyar Táncművészeti Egyetem vezetői, mesterei, tanárai, növendékei és hallgatói, valamint teljes közössége nevében Boldog Születésnapot és jó egészséget kívánunk a Mesternőnek.

 

 

Megszakítás