Skip to main content
Hírek

Sikerek a „Domenico Modugno” balett- és kortárs táncversenyen

By 2022.04.25.június 19th, 2022No Comments

Ismét büszkék lehetünk a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóira, akik komoly nemzetközi versenyen több rangos díjat és ösztöndíjat is nyertek. Az olaszországi Leccében nyolcadik alkalommal rendezték meg a „Domenico Modugno” nemzetközi balett- és kortárs táncversenyt, és a szereplés jól sikerült.

 

Az MTE hallgatói idén online neveztek, 23 növendékkel (6-9. évfolyamos) hat különböző kategóriában: klasszikus szólóban, kortárs szóló junior és kortárs szóló senior kategóriában, kortárs duettben, csoportos klasszikus és csoportos kortárs trió kategóriában.

Hiraku Saito  Classical Senior kategóriában első díjat szerzett (Petipa: Diana és Actaeon – felkészítő mester: Medvecz József).

Hiraku Saito

Cotemoporary Junior kategóriában Sánta Benedek második lett (Kalmár Attila: Nwia – felkészítő mester:Kalmár Attila).

Sánta Benedek

 

Contemporary Duet kategóriában, Szabó Rozina és Gáspár Sámuel harmadik díjat nyertek (Csizmadia Tamás: Me too – felkészítő mester: Csizmadia Tamás). Nagy Gvendolin, Bán Kata és Lengyel Dorottya VIII. évfolyamos balettművész hallgatók Contemporary Group kategóriában harmadik díjban részerültek Lengyel Dorotty koreográfiájával.

A rendezvény fő célja, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal táncosoknak a kapcsolatépítésre, hogy  társaik, kollégáik, tanáraik, iskolák és természetesen a nagyközönség előtt is bemutathassák tehetségüket. A nagyvonalú eseményhez a résztvevők személyesen és online is csatlakozhattak.

Ösztöndíjakat nyertek:

  • Mask off (Eolie Dance Festival);
  • Szabó Rozina – Gáspár Sámuel (Eolie Dance Festival),
  • Szepsi Dóra (Verona Balettkurzus 50%, Dallas Conservatoire of Dance 2/4 hét, Piran Balettkurzus és Rómeó és Júlia + Carmen előadás 100%).
Klasszikus csoportban top ötbe került: Klasszikus szimfónia VII. évfolyam.
Felkészítő mestere: Barna Mónika
Kortárs senior kategóriában top tízbe került, Merza Fruzsina: Vibration.
Felkészítő mestere: Kazinczy Eszter
Klasszikus senior szólóban top húszba került, Szabó Rozina, Egerházi Thália, Szepsi Dóra.
Felkészítő mesterük: Volf Katalin

Gratulálunk minden résztvevőnek és mestereiknek!

Büszkék vagyunk hallgatóinkra!

Fotók: Mészáros Csaba

Szabó Rozina és Gáspár Sámuel
Megszakítás