Skip to main content
HírekKiemelt

Szlovéniában is hallgatóinknak tapsolt a közönség

By 2022.08.08.augusztus 11th, 2022No Comments

Kiemelkedő sikerű gálaelőadással ért véget a 9. Dancs-Piran nemzetközi tánctábor, ahol az Egyetem jelenlegi és volt hallgatói az intenzív kurzus alatt negyedik alkalommal szerepeltek Portoroz gyönyörű szabadtéri színpadán.

Amellett, hogy minden nap klasszikus balett, repertoár és modern órákon vettek részt a hallgatók, három teljes estés előadást tanultak be a kurzus ideje alatt. A Rómeó és Júlia, a Carmen és a Don Quijote című előadásokat mutatták be óriási sikerrel. Külön említsuk meg kimagasló szinvonalú kurzus szervezőjét, Tomaz Rode, aki a nap 24 órájában a fiatal táncosokkal töltötte idejét és az előadásokat is ő állította színpadra.

Tomaz Rode (Fotók: Mirjana Srot)

Az előadások kapcsán fontos megemlíteni, hogy Júliát, Antoneta Turk, volt hallgatónk alakította, míg a Don Quijote című előadásban Kaszab Bence táncolta Basil szerepét.

A gálán Csipkerózsika pas de deux-t táncolt, Nagy Gvendolin és Alfie Pearce IX. évfolyamos hallgatóink és Albert variációt mutatott be Boboi Félix, a Magyar Táncművészeti Egyetem VII. évfolyos növendéke.

 

Megszakítás