Skip to main content
Gimnázium, kollégiumHírek

Tájékoztatás a nyelvvizsga kötelezettség alól mentesülő oklevelek kiadásáról

By 2020.06.19.július 28th, 2020No Comments

Az MTE Tanulmányi Osztálya a 2020. április 20-án kiadott tájékoztatásnak megfelelően az oklevelek elkészítését és átadását egyéb, a folyó tanévhez kapcsolódó feladataival együtt folyamatosan végzi. A tájékoztatás szerinti I. kiadási ütem lezárult.

Az online kitöltött 479 db kérelem automatikusan beérkezett a Tanulmányi Osztályra. Valamennyi kitöltött kérelmet – a befejezetlen kérelmeket is – befogadja a Tanulmányi Osztály, azonban erről a befogadásról visszaigazolást automatikusan nem küld és kapacitáshiány miatt egyéni kérésre sem tájékoztat. Visszajelzést a megadott elérhetőségeken abban az esetben kap a kérelmező, ha az ügyintézés során további tisztázandó kérdés merül fel, illetve az átvétel módjáról való egyeztetéskor.

Az érintett hallgatói körben 2020. április 11. óta 281 db oklevél kiállítása történt meg, amelyből 155 db-ot a hallgatók már át is vehettek.

Jelenleg az oklevelek előállításának és kiadásának II. üteme van folyamatban, azonban a már elkészült oklevelek átadását, illetve a további oklevek előállítását az alábbi, a hivatkozott tájékoztató levélben előre jelzett objektív okok hátráltatják:

  1. A már elkészült oklevek kiadása a külső borító hiánya miatt átmenetileg szünetel. A már elkészült oklevelek átvételi lehetőségeivel kapcsolatban az ügyintézők a leadott kérelem szerinti elérhetőségeken felkeresik az érintetteket. Ezen objektív okok miatt az oklevél kiadása a kérelemtől számított 30 napon belül nem tartható.
  2. A jelenleg végzős évfolyamok záróvizsgái folynak. A 2019/2020. tanév végzős hallgatói részére az oklevelek kiadása – a hivatkozott tájékoztató levélben is jelzett módon – prioritás.

Azokat a jelzéseket, amelyek szerint átsoroláshoz szükséges a már kiállított oklevél – amennyiben a munkáltató az igény valódiságát hivatalos levélben igazolja és az MTE által elektronikusan megküldött oklevelet elfogadja – a hallgató kérelmére soron kívül elektronikusan megküldjük.

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Budapest, 2020. június 19.

Boda Zsuzsanna

Tanulmányi Osztályvezető

Megszakítás