Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Táncművészet határok nélkül

By 2022.10.19.No Comments

A táncművészet határtalan. Ebből az állításból kiindulva a Magyar Táncművészeti Egyetem vezetői a korábbi gyakorlatot erősítve úgy döntöttek, fontos a hallgatók számára a külföldi minták megismerése ahhoz, hogy a növendékek később nemzetközileg is elismert táncművészek legyenek.

Az MTE hallgatói 2022. október 29-én a nagyváradi Szigligeti Színházban adnak műsort. A nemzetközi gyakorlat lehetőség a sikerre, ezért az MTE egyre több ilyen együttműködési lehetőséget szeretne kihasználni.

A Magyar Táncművészeti Egyetem, az alapítványi modellváltást követően még határozottabban törekszik arra, hogy 2030-ra Európa egyik meghatározó, az legjobbak közé tartozó táncművészi képzési központjává váljon. Éppen ezért, a bevezetőben említett okok mellett a növendékek, majd a végzett táncművészek továbblépése szempontjából is fontos lehet a jól működő, nálunk még nem használt külföldi minták átvétele, ismeretek elsajátítása. A nemzetközi tapasztalattal felvértezett fiatalok tudása gazdagabbá válik, amely segítheti pályájuk kibontakozását.

Fotó: Csillag Pál és Mészáros Csaba

A hallgatók egy-egy külföldi kurzus, tábor vagy fellépés során fontos visszajelzést kaphatnak tudásukról, így nagyobb lehetőségük nyílik a fejlődésre. A Magyar Táncművészeti Egyetem a táncművészet számtalan diszciplínáját lefedő és kiemelkedő eredményeket felmutató művészeti felsőoktatási intézmény Magyarországon.

Mi is tanulunk, tőlünk is tanulnak, így lesz egyre erősebb és magasabb színvonalú a hazai táncművészet és az egyetem képzési palettája.

Megszakítás