Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Tanévnyitó és diplomaosztó a Koreográfus és Táncpedagógus-képző Intézetben

By 2022.09.17.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem ifj. Nagy Zoltán színháztermében került sor a Koreográfus és Táncpedagógus-képző Intézet tanévnyitójára és diplomaosztójára. Innentől teljesen egyértelmű: A tanév megkezdődött!

Az eseményen a végzett és aktív hallgatók mellett részt vett, Fodorné Molnár Márta rektor asszony, Topolánszky Tamás, a Koreográfus és Táncpedagógus-képző Intézet igazgatója, Gáspár Emese innovációs rektorhelyettes, Macher Szilárd oktatási rektorhelyettes és az MTE több vezető oktatója is.

Fotók: Csillag Pál

Az ünnepséget Fodorné Molnár Márta rektor asszony és Topolánszky Tamás intézetigazgató nyitotta meg.

A megnyitóbeszédeket követően Nagy Krisztina 11/a osztályos gimnáziumi tanuló, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályának növendéke Liszt Ferenc: La laggiarezza című művét adta elő zongorán.

Az egyetemi hallgatók fogadalomtételét Ács Bianka Táncos és próbavezető szak, divattánc első évfolyamos hallgató olvasta elő.

Az ünnepség a végzett hallgatók számára az egyetemi tanulmányok lezárása is egyben, így az évnyitó mellett, a hagyományokhoz híven  diplomaosztóra is sor került.  Az ünnepélyes ceremóniát egy rövid filmösszeállítás vezette fel, majd sor került a diplomák átadására. A diplomákat többen a nyár folyamán már átvették, de a mostani szép ünnepségen is sokan jelen voltak.

A végzett hallgatók nevében Kőnig István László Tánctanár szakon moderntánc szakirányon végzett hallgató búcsúzott az Egyetemtől.

Minden diplomát szerzett hallgatónak ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk pályájuk során.

Ne feledjék, hogy életük bármely pontján az alma mater, a Magyar Táncművészeti Egyetem és annak munkatársai, oktatói, vezetői akár barátilag, akár szakmai együttműködések és támogatás mentén nagy szeretettel várják önöket/benneteket vissza az intézmény falai közé!

 

Megszakítás