Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Ugródeszka a javából: pár perc alatt megalapozhatja a jövőjét egy fiatal

By 2023.11.17.No Comments
Már több mint tíz éve nem volt a Budapest Ballet Grand Prix-hez hasonló balettverseny Budapesten. A nemzetközi balettversenyt a Magyar Táncművészeti Egyetem a Magyar Táncművészeti Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának támogatásával 2023. november 21–24. között rendezi meg – ezzel a felvezetéssel jelent meg cikk a BBGP-ről az index.hu oldalon.

A balettvilág Budapestre figyel majd 2023 novemberében, mert elindul a Budapest Ballet Grand Prix. Nagy Tamás Zoltán, a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) Művészeti Tanácsának elnöke, egyetemi docens, a Budapest Ballet Grand Prix versenyigazgatója az Indexnek azt mondta: a kívánalom eddig is megvolt, de ilyen színvonalú versenyt óriási kihívás megszervezni és megrendezni. Szerinte az MTE-nek modellváltó intézményként erre most jóval több lehetősége van.

Az egyetem vezetése azt szeretné, hogy intézményük külföldön is a legismertebb és legelismertebb táncművészeti képzőhelyek közé tartozzon, aminek megvalósulásához ez a verseny nagyban hozzá tud járulni. „Nincs jobb intézmény egy ilyen verseny megrendezésére, mint a Magyar Táncművészeti Egyetem, amely évtizedek óta a magyar táncképzés csúcsintézménye. Szóval egyfajta brandépítés is ez.”

A teljes cikk ITT olvasható.

Címlapfotó, balról jobbra: Nagy Tamás Zoltán, a Magyar Táncművészeti Egyetem Művészeti Tanácsának elnöke, egyetemi docens; Nagy Gvendolin, 2023-ban végzett MTE-hallgató; Fodorné Molnár Márta, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, egyetemi tanár; Alfie Pearce, 2023-ban végzett MTE-hallgató

Fotó: Andrea P. Merlo

 

 

Megszakítás